OROSZVILAG.HU


Oroszországi várost lőtt az ukrán hadsereg

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-07-13 18:27:53  |  
Oroszvilag.hu

Oroszországi várost lőtt az ukrán hadsereg

Harcok Luganszknál, meggyilkolt ellenzéki újságíró a parkban

 Oroszországi várost lőtt az ukrán hadsereg

Szeparatista közlések szerint az ukrán hadsereg megkezdte Luganszk ostromát. A város határában 50 ukrán tank gyülekezett, és két vadászgép körözött a levegőben. A városba helikoptereken szállítottak ukrán különleges egységeket.

A luganszki szeparatisták, saját közlésük szerint bevetették az általuk zsákmányolt Szu-25-ös ukrán vadászgépet, és csapást mértek az ukrán hadsereg állásaira. A luganszkiak szerint az ukrán hadsereg amerikai helikopterekkel is rendelkezik.

Az ukrán hadsereg egységei ismét átlőttek orosz területre. A lövések az oroszországi területen fekvő Donyeck városát érték. Egy ember meghalt. Az orosz Külügyminisztérium tiltakozását fejezte ki az incidens miatt. Moszkva szerint „agresszív cselekedetként” értékelhető az eset. A történtek „visszafordíthatatlan következményekkel járhatnak, melyekért a teljes felelősség az ukrán felet terheli.” – olvasható a Szmolenszk téren kiadott közleményben.

Az ukrán Külügyminisztérium szerint az ukrán hadsereg nem lőtt át orosz területre. 

Dnyepropetrovszkban egy parkban holtan találtak rá Szergej Dolgovra, egy mariupoli újság főszerkesztőjére. Az újságírót június 18-án rabolták el, orosz források szerint ukrán fegyveresek.

 

 

 

(Echo Moszkvi, Nyezaviszimaja Gazeta, mid.ru) 

 

Cimkék: Ukrán hadsereg, Luganszk
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat