OROSZVILAG.HU


Katlanba került egy ukrán hadoszlop

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-07-16 09:31:34  |  
Oroszvilag.hu

Katlanba került egy ukrán hadoszlop

Áruló tisztek, elhallgatott veszteségek? Szakadár offenzíva

 Katlanba került egy ukrán hadoszlop

Katlanba került az ukrán hadsereg 72. gépesített brigádja Izvarinónál, Luganszk megyében. A katlanba került hadtest még a halottjait és a sebesültjeit sem tudja evakuálni. A bekerített ukrán csapatoknál fogytán a lőszer, de állandó tűz alatt tartják őket. Izvarinónál lőttek le július 15-én egy An-26-os ukrán katonai szállítógépet a kelet-ukrajnai szeparatisták. A gép túlélő legénysége a szeparatisták fogságába esett.

Ukrán tisztek szerint Zeljonopoljénél valójában nem 20-30 ukrán katona halt meg, mint azt a médiában közölték, hanem mintegy 200.

Ukrán tisztek szerint elképzelhető, hogy az ukrán hadsereg tisztikarában árulók vannak. Előfordult többször is, hogy megtiltottak lőni az orosz területről Ukrajnába behatoló, vélhetően fegyvert szállító teherautókra.

Július 16-án hajnalban offenzívát kezdtek a szakadárok Luganszk és Donyeck megyékben. A szakadárok nehézfegyvereket is bevetve támadták Sztyepanovka településen az ukrán Nemzeti Gárda egységeit. Tarani településen szintén harcok folynak.

 

 

(rbc.ru, podrobnosti.ua) 

 

Cimkék: ukrán tisztek, Luganszk megye
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat