OROSZVILAG.HU


Holttestek több kilométeres körzetben 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-07-18 14:14:13  |  
Oroszvilag.hu

Holttestek több kilométeres körzetben 

A 298 áldozat több mint fele holland állampolgár volt

 Holttestek több kilométeres körzetben 

Végleges adatok szerint összesen 298 ember halt meg a tegnapi kelet-ukrajnai légiszerencsétlenségben, amikor Donyeck közelében a jelek szerint lelőtték a Malaysian Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba közlekedő Boeing 777-es gépét. Az áldozatok között 154 holland, 43 malajziai (a 15 fős legénység), 27 ausztrál, 12 indonéziai, 9 brit, 4-4 német és belga, 3 fülöp-szigeteki és egy 1 kanadai állampolgár. 41 személy állampolgársága még kérdéses. Az első információk még arról szóltak, hogy 23 amerikai állampolgár is utazott a gépen. Mintegy 100 utas egy HIV/AIDS konferenciára repült volna Ausztráliába.

Szemtanúk szerint a repülőgép zuhanás közben kettészakadt. A holttestek több kilométeres körzetben szóródtak szét. Sok köztük a gyerek.

Frans Timmermans holland külügyminiszter szerint Hollandia saját nyomozást folytat majd a Kelet-Ukrajnában lelőtt utasszállító gép ügyében. 

Igor Sztrelkov, a donyecki szeparatisták katonai vezére szerint nem célszerű tűzszünetet hirdetni Kijevvel, amíg tart a katasztrófa körülményeinek kivizsgálása. A szerencsétlenség helyszíne a szeparatisták ellenőrzése alatt áll.

Kijevben és Moszkvában is sokan virágokat, mécseseket helyeztek el a holland és malajziai nagykövetségek előtt.

 

 

 

(Echo Moszkvi, gazeta.ru) 

Cimkék: holttestek
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat