OROSZVILAG.HU


Iszlam Karimov börtönbe küldi a saját lányát? 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-09-09 10:32:05  |  
Oroszvilag.hu

Iszlam Karimov börtönbe küldi a saját lányát? 

Üzbég igazságszolgáltatás

 Iszlam Karimov börtönbe küldi a saját lányát? 

Üzbegisztán Legfőbb Ügyészsége bizonyos  „G. Karimova” szervezett bűnözői csoportja elleni nyomozásról számolt be szeptember 8-án. Nagy valószínűséggel Iszlam Karimov elnök lányáról, Gulnara Karimováról van szó - akinek kapcsolata apjával az elmúlt egy évben igencsak megromlott – hiszen "G. Karimova" egyik bűntársaként a Gulnara Karimovához közel álló R. (Rusztam) Madumarov van feltüntetve.

"G. Karimova" csoportját azzal vádolják, hogy nyomott áron és törvénytelenül jutottak állami cégek (például az üzbég állami légitársaság) tulajdonrészéhez, összesen mintegy 200 millió dollár kárt okozva az államnak.

Rusztam Madumarov nem hivatalos információk szerint Gulnara Karimova férje. Madumarov ellen pénzmosás és korrupció miatt már vádat emeltek Franciaországban, Lettországban, Svédországban, Svájcban.

A korábban aktív közéleti tevékenységet folytató, de újabban „elveszett” Gulnara Karimovát nem hivatalos információk szerint házi őrizetben tartják. Az orosz REN TV-nek Gulnara Karimova fia, Iszlam Karimov még júniusban úgy nyilatkozott, hogy semmit nem tud anyja hollétéről.

 

 

 

(ferghana.ru) 

Cimkék: Gulnara Karimova, Rusztam Madumarov, Iszlam Karimov
Országok: Lettország Üzbegisztán
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat