OROSZVILAG.HU


Oroszfóbia Litvániában 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-09-27 10:20:27  |  
Oroszvilag.hu

Oroszfóbia Litvániában 

"Már Litvániát is elérte a háború"

 Oroszfóbia Litvániában 

„Vlagyimir Putyin agressziója Ukrajna ellen nyugtalanságot vált ki, mivel ezután a balti államok következhetnek” – mondta a The Washington Postnak adott interjúban Dalia Grybauskaité litván elnök.

Grybauskaité szerint Oroszország megfélemlíti szomszédait, és terrorista módszereket használ.

Aurimas Navis, a litván hadsereg stratégiai kommunikációs vezetője szerint a háború már Litvániában is zajlik, de nem a földön, vízen, vagy levegőben, hanem az információs térségben. Véleménye szerint az is a háború része, hogy orosz művészek, énekesek lépnek fel Litvániában, továbbá, hogy számítógépes játékokon gyakran megjelenik a szovjet szimbolika (a Litvániában eladott számítógépes játékok majd kétharmada Oroszországban készült). A facebookkal is baj van, mert ezen a közösségi oldalon is gyakran megjelenik a szovjet szimbolika Navis szerint.

A litvániai médiában az utóbbi időben gyakran foglalkoztak azzal a témával, háború esetén a litvániai orosz közösség hajlandó lenne-e részt venni az ország védelmében? A litvániai orosz szervezetek vezetői olyan telefonhívásokat kapnak a litván média munkatársaitól, miszerint kinek az oldalára állnának egy litván-orosz háború esetén?

 

 

(Moszkovszkij Komszomolec)

 

 

 

 

Cimkék: Litvánia,
Országok: Litvánia Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat