OROSZVILAG.HU


Ukrajna - az élet új realitásai

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2014-12-19 12:23:51  |  
Oroszvilag.hu

Ukrajna - az élet új realitásai

Fájdalmas megszorítások a hitelekért cserébe

Ukrajna - az élet új realitásai

 

Az ukrán vezetés nem tud tovább várni, ha nyugati hitelekhez akar jutni, kénytelen végrehajtani a javasolt „reformokat”, azaz megszorító intézkedéseket.

2015-től számos új adót vezetnek be Ukrajnában. Jön az ingatlanadó, melynek mértéke négyzetméterenként 24,4 hrivna lesz (évente). Növelik a valutaváltási adót (0,5 %-ról 2 %-ra).

Meghosszabbítják és megnövelik az ukrajnaiak fizetéséből levont katonai adót (1,5 %-ről 2 %-ra).

Az ukrajnaiakat arra kötelezik a jövőben, hogy számoljanak el kiadásaikkal és bevételeikkel. 12 ezer hrivna feletti vásárlás esetén az eladóknak be kell jelenteniük a vásárlást az adóhatóságnál. Ha a vásárló nem tud elszámolni vásárlása forrásáról, 30 %-os különadót kell majd fizetnie.

A nyugdíjakat befagyasztják, a kedvezményeket kérvényezni kell majd. Megszűnnek az egyetemi ösztöndíjak, a kormány nem ad többé pénzt a kórházaknak betegétkeztetésre. A jövőben, hosszú távon az egész egészségügyi ellátás fizetőssé válik, egészségügyi biztosítók közreműködésével.

Az adóemelés a jogi személyeket is érinti. A bevásárlóközpontok, szállodatulajdonosok, irodaházak stb. tulajdonosai szintén kénytelenek lesznek ingatlanadót fizetni, ami súlyos megterhelést jelent majd. Különadókkal sújtják az alkohol- és dohányfogyasztást.

 

 

(gazeta.ru)

Cimkék: Ukrajna, megszorítások,
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat