OROSZVILAG.HU


Trolibuszba lőttek Donyeckben 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2015-01-22 12:15:02  |  
Oroszvilag.hu

Trolibuszba lőttek Donyeckben 

15 halott

 Trolibuszba lőttek Donyeckben 

A kelet-ukrajnai – az elmúlt héten az ukrán hadsereg által folyamatosan lőtt - Donyeckben ma reggel, helyi idő szerint fél kilenckor, találat ért egy autóbuszmegállót, amikor egy utasokkal teli trolibusz tartózkodott a megállóban. Egy arra közlekedő személygépkocsit is kilőttek és rálőttek egy lakóépületre is. 

15 ember meghalt, 20 fő megsérült a támadásban.

Szemtanúk szerint gránátvetőből lőttek a megállóra.

Moszkva az eset tisztázását követeli, délben Kijev hivatalosan még nem kommentálta a történteket. Később azonban az ukrán védelmi minisztérium a szeparatistákat tette felelőssé a vérengzés miatt.

A szakadár "Donyecki Népköztársaság" hatóságai azt közölték, egy ukrán diverzáns csoport hajtotta végre a merényletet, az elkövetőket elfogták. 

A tragédia helyszínére ukrán hadifoglyokat vezettek. Az Interfax hírügynökség jelentése szerint a helyiek kis híján felkoncoltak egy hadifoglyot. 

Múlt héten Volnovahában lőttek ki egy autóbuszt, akkor 12 ember halt meg. A volnovahai tragédia ügyében is kölcsönösen a másik felet vádolta Kijev és Donyeck. 

A donyecki repülőtér birtoklásáról ellentmondásos információkat közölnek. Bár tegnap este ukrán katonai forrásokból is az a hír érkezett, hogy a repülőteret feladták, ma ezzel ellentétesen azt mondják, még védik a repülőteret. Később azonban ukrán katonai források újra azt mondták, "taktikai okokból" feladták a sokáig védett repülőtér helyszínét. 

 

 

 

(Echo Moszkvi) 

Cimkék: Donyeck, trolibusz
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat