OROSZVILAG.HU


Ukrajna: lecsapnak a másként gondolkodókra

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2015-02-08 12:34:53  |  
Oroszvilag.hu

Ukrajna: lecsapnak a másként gondolkodókra

Már 50 ezer áldozata van a háborúnak? 

 Ukrajna: lecsapnak a másként gondolkodókra

Alekszandr Turcsinov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára szerint válságos a helyzet a frontszakaszon. Az ukrán hadseregnek új fegyverekre van szüksége.

Az ukrán titkosszolgálat szerint az orosz hadsereg egyszerre lövi az ukrán és a szakadár állásokat, hogy ezzel provokáljon ki még nagyobb konfliktust Kelet-Ukrajnában.

Ukrajnában hazaárulás vádjával őrizetbe egy újságírót, az ivano-frankivszki Ruszlan Kocabot, aki felszólalt a mozgósítás ellen. Kocab azt mondta, nem akar saját honfitársai legyilkolásában részt venni.

Mariupolban ma szintén háborúellenes menetet terveztek megtartani, ám az ukrán titkosszolgálat (SZBU) megfenyegette a tüntetni vágyó polgárokat. Az SZBU szerint a tüntetés provokáció, és őrizetbe fognak venni mindenkit, aki elmegy a demonstrációra. Anton Gerascsenko, a belügyminisztérium tanácsadója szerint rács mögött van azoknak a helye, akik felszólalnak a mozgósítás ellen.

Német hírszerzési információk szerint már 50 ezer ember halt meg a kelet-ukrajnai háborúban, jóval több tehát, mint a hivatalosan elismert 1200 katonai és 5400 civil áldozat. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung titkosszolgálati forrásokra alapozva közölte a sokkoló számadatot.

 

 

 

(podrobnosti.tv, korrespondent.net, Echo Moszkvi)

Cimkék: Ukrán titkosszolgálat,
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat