OROSZVILAG.HU


Putyin a Krímről, Janukovicsról 

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2015-03-09 11:00:58  |  
Oroszvilag.hu

Putyin a Krímről, Janukovicsról 

Már februárban megkezdődött a Krím elcsatolásának előkészítése? 

 Putyin a Krímről, Janukovicsról 

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija-1 csatornának adott interjúban visszaidézte az egy évvel ezelőtti ukrajnai történéseket, Viktor Janukovics ukrán elnök Oroszországba menekülését és a Krím megszerzését. Az interjú a teljes terjedelmében még be nem mutatott „Út a Hazába” című dokumentumfilm része lesz.

Az interjú szerint Putyin maga adott utasítást Janukovics kimentésére Ukrajnából. „Meghívtam a Kremlbe titkosszolgálataink, a védelmi minisztérium vezetőit, és azt a feladatot adtam nekik, hogy mentsék meg Ukrajna elnökének életét.” – mondta az orosz elnök.  Minderre Janukovics életének megmentése érdekében volt szükség, mert az új ukrán hatalom „nagy kaliberű géppuskákat helyezett készenlétbe.” Az operációra február 22-ről 23-ra virradó éjjel került sor, és reggel 7 órakor fejeződött be.

Ezt követően Putyin utasítást adott, hogy készítsék elő a Krím visszatérését Oroszországhoz. „Elköszönve, azt mondtam a kollégáknak, kénytelenek vagyunk elkezdeni a munkát a Krím Oroszországhoz való visszatérése ügyében.”

 

 

 

(Moszkovszkij Komszomolec) 

 

Cimkék: Putyin, Janukovics, interjú, Krím, Oroszország,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat