OROSZVILAG.HU


Kijev leszerelné a szabadcsapatokat

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2015-04-01 20:59:45  |  
Oroszvilag.hu

Kijev leszerelné a szabadcsapatokat

Az állam helyreállítaná elveszett erőszakmonopóliumát

 Kijev leszerelné a szabadcsapatokat

Az ukrán titkosszolgálat főnöke, Valentyin Nalivajcsenko közlése szerint minden fegyveres alakulatnak, amely nem tartozik az ukrán reguláris hadsereg és más hivatalos erőszakszervezet kötelékébe, le kell adnia fegyverét és ezen csapatoknak el kell hagyniuk a frontvonalat.

Gennagyij Moszkal Luganszk megyei kormányzó szerint az „Ajdar” ukrán nacionalista fegyveres alakulat elfoglalt egy kenyérgyárat Szcsasztye város közelében. Az elfoglalt kenyérgyár felel a régió ellátásáért. Az „Ajdar” szabadcsapatai teljesen átvették a hatalmat a gyár fölött, „saját szabályokat állapítottak meg” és jelentősen felemelték a kenyér árát. Miközben a kisütött kenyér mennyisége a felére csökkent, a szabadcsapat harcosai elkezdték eladogatni az üzem eszközeit (vagyis szétrabolni a kenyérgyárat).

Moszkal szerint az „Ajdar” harcosai igyekszenek meggátolni más sütödék munkáját, és mióta kezükben van az üzem, nem fizettek ki semmilyen számlát. 

Az ukrán fegyveres erők tisztában vannak a helyzettel, de eddig semmit nem tettek az önkényesen foglaló fegyveres nacionalistákkal szemben.

 

 

 

(podrobnosti.ua)

Cimkék: Moszkal, Ajdar
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat