OROSZVILAG.HU


A Szberbank ukrajnai helyzete

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2016-12-01 12:33:32  |  
Tóth Mirandolina

A Szberbank ukrajnai helyzete

Nehéz idők járnak az orosz bankokra 

 A Szberbank ukrajnai helyzete

A legfrissebb lapértesülések szerint ukrajnai leányvállalatinak eladását készíti elő több orosz pénzintézet, köztük a Magyarországon is érdekeltséggel rendelkező Szberbank.Az ukrán Forbes gazdasági lap május 17-én írt arról, hogy a Szberbank tárgyalásokat folytat ukrajnai leányvállalatának értékesítéséről Alekszandr Jaroszlavszkij helyi üzletemberrel. A Kommerszant című napilap is úgy tudja, hogy megbeszélést folytatott a bank és Ukrajna hatodik leggazdagabb embere, azonban a lap értesülései szerint a tárgyalások kudarcba fulladtak. De a VTB, a Vnyesekonombank is keresi a lehetőséget az ukrán piac elhagyására.

November 21-én több embert vettek őrizetbe az ukrán fővárosban, miután utcakövekkel bezúzták két orosz bank, az Alfa és a Szberbank ablakait, előbbibe be is hatoltak, és a pénzintézetben törtek-zúztak. A rendőrség közleménye szerint garázdaság, illetve a szétvert bankfiókban dolgozók mobiltelefonjainak és pénztárcáinak eltulajdonlása miatt indítottak eljárásokat.

Ukrán radikálisok megtámadták Kijev belvárosában a Lev Tolsztoj téren található Szberbank bankfiókot.Összetörték az ablakokat, betörtek egy ajtót és megpróbálták feltörni a pénzkiadó automatát is – írja a strana.ua hírportál.Az ukrán főváros rendőrségének sajtószolgálata közölte, hogy vizsgálják az incidens körülményeit.

 

strana.ua

Cimkék: Szberbank, Ukrajna
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat