OROSZVILAG.HU


Hullanak a korábbi hatalomhoz köthető emberek

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2017-08-07 14:30:04  |  
Oroszvilag.hu

Hullanak a korábbi hatalomhoz köthető emberek

Arat a halál

 Hullanak a korábbi hatalomhoz köthető emberek

Irina Berezsnaja augusztus 5-én bekövetkezett tragikus halála után a korrespondent.net ukrán oldal összeállítást készített azokról az ukrán politikusokról, akik a 2014-es erőszakos hatalomváltás után távoztak az élők sorából, és a 2014 előtt kormányzati pozícióban levő Régiók Pártjához kötődtek.

Mihail Csecsetov a Régiók Pártja frakcióvezetőhelyettese volt. Ő koordinálta a parlamenti szavazásokat. Csecsetov 2015. február 28-án kiugrott 17. emeleti lakásának ablakából. A hivatalos verzió szerint öngyilkosság történt, idegenkezűségnek nincs nyoma. Csecsetov közeli ismerősei között vannak, akik megkérdőjelezik a hivatalos verziót. A politikust az ügyészség azzal vádolta, szerepet játszott a 2014. január 16-án elfogadott „diktátori törvények” megszavazásában, 2015. február 20-án letartóztatták, 23-án zálog ellenében távozhatott, akkor azt mondta, harcol tovább, de pár nap múlva kiugrott az ablakon.

Néhány héttel Csecsetov halála után holtan találták otthonában Sztanyiszlav Melnyik volt képviselőt, üzletembert. A hivatalos verzió szerint Melnyik öngyilkos lett, saját vadászfegyverét maga ellen emelve. Melnyik Rinat Ahmetov ukrán oligarcha közeli munkatársa volt, a Régiók Pártja képviselője.

Két nappal Melnyik halála után vadászfegyverével végzett magával Alekszandr Peklusenko, szintén a Régiók Pártja volt politikusa, Zaporozsje megye vezetője, akit azzal vádoltak, hogy erőszakkal kergette szét a zaporozsjei Euromajdant.

2015 márciusában meghalt Viktor Janukovics volt elnök kisebbik fia. Egy kisbusszal utazott Oroszországban, a Bajkál-tó jegén, ami beszakadt alatta. A kisbuszban hat ember ült, mindenki megmenkült, kivéve Janukovics fiát.

A Régiók Pártja volt képviselője, Oleg Kalasnyikov az Antimajdan nevű Euromajdan-ellenes tüntetések ötletgazdája és szervezője volt. Kalasnyikovot a saját lakásánál lőtték agyon öt lövéssel, amikor kiszállt a liftből. Halála előtt folyamatosan fenyegették.

Alekszandr Klimenko egykori miniszter fivére, Anton haláláról különböző információk jelentek meg a sajtóban. Egyesek szerint Oroszországban, mások szerint Egyiptomban halt meg, amikor szerencsétlenül a medencébe ugrott. Anton Klimenko a Régiók Pártjához kötődő politikai csoport egyik erős emberének számított.

A 36 évesen elhunyt Irina Berezsnaját, a Régiók Pártja volt képviselőjét az egyik legszebb ukrán politikusnőként tartották számon. Autóbaleset áldozata lett Horvátországban. A jelenlegi ukrán hatalom éles kritikusa volt, bírálta a Kelet-Ukrajnában a kijevi hatalom által indított hadműveleteket.

 

 

 

(korrespondent.net) 

Cimkék: Régiók Pártja, Csecsetov, Melnyik, 2015, 2014, Euromajdan, Oroszország, Irina Berezsnaja, korrespondent.net
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat