OROSZVILAG.HU


Krími események

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2017-08-15 15:25:11  |  
Oroszvilag.hu

Krími események

Diverzió és turizmus

 Krími események

Az orosz titkosszolgálat közlése szerint a Krímben elfogtak egy ukrajnai diverzánst, akinek az lett volna a feladata az ukrán titkosszolgálat utasítása szerint, hogy kárt tegyen az elektromos vezetékekben. A fiatalembert éppen akkor kapták el, amikor fűrésszel megpróbált kivágni egy elektromos vezetéket tartó oszlopot.

............................................................................................................

Közben a krímiek szerint kudarcot vallot az ukrán vezetés szándéka, hogy turisztikai blokádot vezessen be a félsziget ellen. 2016-ban 5,57 millió turista látogatott a Krímbe, ebből 700 ezren a félszigeten kívüli ukrán állampolgárok voltak. A legtöbb Krímbe érkező orosz állampolgár, az ukránokon és oroszokon kívül a külföldiek száma elhanyagolható.

2017-ben azonban mintegy harmadával csökkent a Krímbe látogató oroszországi turisták aránya. Ez összefüggésben van az orosz-török viszony hirtelen megjavulásával: 2016-ban 800 ezer oroszországi nyaralt Törökországban, az idén mintegy 4,5 millió várható. Törökországba olcsóbb is eljutni, mint a Krímbe, ami drágább mint Törökország, ráadásul a kiszolgálás színvonala sok esetben kritikán aluli a félszigeten.

 

 

(Echo Moszkvi, Vzgljad, gazeta.ru) 

Cimkék: Krím, 2016,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat