OROSZVILAG.HU


Nyugat felé fordítanák az ukrán gazdaságot

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség hírei
  |  2018-03-19 19:40:37  |  
Kubik Zsombor

Nyugat felé fordítanák az ukrán gazdaságot

Az ukrán minisztertanács felkészül, hogy megszakítsa a gazdasági együttműködés programját Oroszországgal

 Nyugat felé fordítanák az ukrán gazdaságot

 

 

Volodimir Hrojszman ezzel egyidejűleg kijelentette, hogy Ukrajna növeli az exportot az Európai Unióba és a világ más országaiba.

 

Az ukrán kormány afelé tesz lépéseket, hogy lezárja Oroszországgal a közös gazdasági együttműködési programot, mondta pénteken Ukrajna miniszterelnöke, Volodimir Hrojszman.

„Az ukrán kormány készen áll arra, hogy döntést hozzon az Oroszországi Föderációval folytatott gazdasági együttműködési program megszüntetéséről.”- írta hivatalos Twitter csatornáján Hrojszman.

A közös gazdasági együttműködési programot a felek 2011-ben hagyták jóvá és 2020-ig terveztek a keretein belül együttműködni. „A gazdaságunk megkezdett egy új orientációs folyamatot. Tisztában vagyunk a nehézségekkel, de gazdasági reorientációt hajtunk végre, így megnöveljük Ukrajna exportját az Európai Unió és a világ más országai felé.”-magyarázta a döntés okát a miniszterelnök a 112 Украинаtévécsatornának. Hozzátette, hogy a kormány legközelebbi ülésén, március 21-én tud majd döntést hozni a program megszüntetésével kapcsolatban. „Úgy vélem szerdán pontot teszünk az ügy végére.”- jelentette ki Hrojszman.

A közös gazdasági program a két ország együttműködését számos ponton segíti: többek között kereskedelemi.-, közlekedési-, turisztikai-, szociális- és humanitárius területen is.

 

 

forrás: TASS (http://tass.ru/ekonomika/5036898)

 

Cimkék: Ukrán kormány, Ukrajna, Hrojszman,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat