OROSZVILAG.HU


Média és demográfia

Címlap » Sajtószemle
  |  2012-04-12 11:24:45  |  
Oroszvilag.hu

Média és demográfia

"Oroszországnak forradalomra van szüksége"

 Média és demográfia

 

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök április 11-én, a Dumában tartott beszámolójában munkája egyik legnagyobb eredményének nevezte, hogy Oroszországban sikerült javítani a tragikus demográfiai mutatókon. Zahar Prilepin író szerint a demográfiai válság egyik fő oka a tömegmédia romboló, tradicionális értékeket pusztító hatása.

 

 

 

Putyin az erős, sikeres, sokgyermekes családokra alapozná Oroszország jövőjét. Ahhoz azonban, hogy legyűrhető legyen a demográfiai válság, Prilepin szerint meg kell változtatni majdnem mindent, ami alatt ma szociális-gazdasági fejlődést értünk.

Oroszországban nem akarnak szülni a nők, azért mert a szülő nőket nem veszik fel sehová sem dolgozni – senkinek nem kellenek. Oroszországban nem szocializmus van, hanem a liberalizmus leghitványabb formája, ami azt hirdeti, „ember embernek farkasa.”

Oroszországban nem akarnak szülni a nők, azért mert a média, elsősorban a televízió, egészen más magatartásmodellt hirdet: a sikeres ember modelljét. Az emberek az erkölcsi degradáció irányába haladnak.

Oroszországban nem akarnak szülni a nők, azért mert az országban „sztároknak” nem a munkások, nem a hősök, nem az „igazi nők” számítanak, hanem a show business nyikhajai, akiknek életét, magatartását példaként állítják be. Tavaly Kszenyija Szobcsak 45 alkalommal szerepelt valamely magazin címlapján, de egyszer sem volt látható ott egy sokgyerekes családanya.

Oroszországban nem születnek gyerekek, azért, mert tönkrement a mezőgazdaság, tönkretették a falut, s vele együtt az ipart és iparvárosokat is.

„Mindenben egyetértek Putyinnal, csak az egyetlen megjegyzés: hogy realizálni lehessen kiváló ötleteit, Oroszországnak forradalomra van szüksége, és arra, hogy Putyin távozzon.”

 

 

(Zahar Prilepin: Demograficseszkoje zabluzsgyenyije Vlagyimira Vlagyimirovicsa, echo.msk.ru, 2012. 04. 12.) 

 

Cimkék: Oroszország, demográfia, Putyin, Zahar, Kszenyija Szobcsak
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat