OROSZVILAG.HU


"Oroszország szégyene"

Címlap » Sajtószemle
  |  2012-06-14 18:04:01  |  
Oroszvilag.hu

"Oroszország szégyene"

Az orosz futballhuligánok szégyent hoztak hazájukra 

 "Oroszország szégyene"

 

„A lengyel rendezők megverése az első, győztes mérkőzés után, pirotechnika, rasszista bekiabálások Gebre Selassie felé, a „Beatka” pub szétverése, verekedés a lengyelekkel, hatpontos – felfüggesztett – levonás az orosz válogatottól, 120 ezer eurós bírság, feszült napok a lengyel és az orosz Belügyminisztérium számára – ez az orosz szurkolók alig egyhetes lengyelországi tartózkodásának az eredménye” – írja Natalja Kalugina újságíró.

Vitalij Mutko orosz sportminiszter ráadásul a szurkolók mellé állt, kijelentve, hogy nem történt a részükről rasszista megnyilvánulás.

„Nagyon sajnálom a futballistákat. Nagyon sokat és jól dolgoztak – ez látszik a játékukon. Ám a fanatikusokkal csak egy módon lehet közdeni, ha már az Orosz Labdarúgó Szövetség csak könyörög nekik, a sportminiszter pedig még meg is védi őket: diszkvalifikálni a csapatot a 2012-es Eb-ről. A szurkolói csoportok „hőseit” pedig egy életre kitiltani a schengeni zónából és alkalmazni a megfelelő büntetőjogi szabályokat. Hogy ne feledjék: Moszkvában, Varsóban, Wroclawban és még a világ ezernyi városában emberek élnek, akik pihenni szeretnének még a meccsek napjain is. Akiknek nem kell félniük kimenni saját városuk utcáira csak azért, mert az orosz szurkolók falkája megérkezett.

És még valami. Kétszáz évvel ezelőtt a nagy orosz történész, Nyikolaj Karamzin azt írta egy Svájcban dolgozó orosz kollégájáról: távol a hazájától, munkáival dicsőséget hoz Oroszországnak.

Szurkoló urak! Távol a hazátoktól, szégyent hoztok rá. Az oroszországi szurkolók – Oroszország szégyene!”  - írja Natalja Kalugina.

 

 

(Natalja Kalugina: Pozor Rossziji, echo.msk.ru, 2012. 06. 14.) 

 

Cimkék: Oroszország, Lengyelország, szurkolók,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat