OROSZVILAG.HU


"Nem lehet neonácikat támogatni"

Címlap » Sajtószemle
  |  2014-05-30 13:57:45  |  
Oroszvilag.hu

"Nem lehet neonácikat támogatni"

Egy zsidó nézőpont az ukrajnai válságról

 "Nem lehet neonácikat támogatni"

Vlagyimir Sternfeld (az orosz elnök környezetében működő Nemzetiségi Tanács tagja, a Zsidó Nemzetiségi Alapítvány elnöke) Komszomolszkaja Pravdában megjelent cikke szerint az ukrajnai hatalomátvétel embertelen erőszakot indított el az országban.

Sternfeld szerint nyugtalanító, hogy az ukrajnai zsidók készek azokat védelmezni, akik a zsidóölők utódainak vallják magukat. Ide tartozik például Dnyepropetrovszk zsidó származású kormányzója, Kolomejszkij, aki a kijevi juntával szemben állók meggyilkolására, politikai terrorra szólít fel, eközben magánhadsereget szervez, hogy saját – az előző hatalommal való gyümölcsöző együttműködése során szerzett – javait biztosítsa. „Én, mint már nem fiatal ember, akinek elég élettapasztalata van, biztos vagyok benne – ezt az árulót eléri az Úr büntetése.”

A második világháború idején a nyugati világ és a Szovjetunió összefogtak a nácizmus ellen. Sajnálatos, hogy most hasonló nem következik be. Az amerikaiak hogyan tudják nyugodtan nézni, hogy „a fasiszták elevenen égetnek el embereket Ukrajnában?

Az amerikai elnök, miközben mindenféle bűnnel vádolja Oroszországot, elfeledkezik talán saját országa múltjáról, Irakról, Afganisztánról, Líbiáról?

A zsidókat gyakran tréfából vagy nem tréfából azzal vádolják, hogy mindent a saját mércéjük szerint mérnek, mindig számon tartják a sajátjaikat a nagy emberek sorában, minden eseményt aszerint értékelnek, számukra tartogat-e veszélyt…Az Ukrajnában történtek nem tudnak nem óvatosságra inteni minket. Történelmi emlékezetünk még túlságosan friss ahhoz, hogy nyugodtan nézzük, amikor Odesszában élve égetnek el embereket.

Aggasztó, hogy Európában is nőnek az antiszemita érzelnek, Sternfeld szerint főleg Magyarországon, Görögországban, Franciaországban, de még a "toleráns" Amerikában is, ezzel szemben Oroszország "hála a hatalom politikájának, a viszonylagos stabilitás szigete."

 

 

(Nyelzja podderzsivaty nacisztov, Kp.ru, 2014. 05. 23.)

 

Cimkék: Sternfeld, Oroszország, zsidók, Ukrajna,
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat