OROSZVILAG.HU


Belkovszkij Putyin sajtókonferenciájáról

Címlap » Sajtószemle
  |  2014-12-20 09:30:07  |  
Oroszvilag.hu

Belkovszkij Putyin sajtókonferenciájáról

Az orosz elnök nem vállalja a felelősséget a problémákért

Belkovszkij Putyin sajtókonferenciájáról

 

Sztanyiszlav Belkovszkij politológus szerint semmi rendkívülit nem hozott Vlagyimir Putyin orosz elnök év végi sajtókonferenciája. Vlagyimir Putyin optimistán tekintett a jövőbe és természetesen nem ismerte el, hogy rendszerszintű problémák vannak Oroszországban, külső hatásokra fogva a gazdasági nehézségeket. A hatalom nem ismeri el felelősségét a kialakult helyzet miatt. Belkovszkij szerint ez nemcsak Putyin lelkialkatával magyarázható, hanem a rendszer jellegével is, a hatalmi vertikál csúcsán álló elnök nem lehet vesztes, nem ismerheti el, hogy hibázott. Ismét látható volt, hogy Putyint kevésbé érdekli a belpolitika és a gazdasági ügyek, mint a geopolitika.

Putyin pszichológiájára három alapvető dolog jellemző Belkovszkij szerint: Putyin konzervatív és nem reformátor (megőrizni akarja a kurrens állapotot, változtatni csak akkor akar, ha ez elkerülhetetlen); Putyin taktikus, de nem stratéga (az adott kialakult helyzetet akarja megoldani); Putyin nem támadó, hanem védekező alkat.

Belkovszkij szerint a 2014-es év azt bizonyította, Oroszország zsákutcában halad.

Putyinnak egyetlen eszköze maradt a külpolitikában a Nyugat befolyásolására, az, hogy nagy háborúval zsarolja a Nyugatot.

Belkovszkij szerint lehetséges palotaforradalom Oroszországban, mert az elitek nagyon elégedetlenek Putyin politikájával. Az oroszok kirekesztetté válnak Nyugaton, ami elsősorban az elitet érinti érzékenyen.

 

 

 

(RBK, Echo Moszkvi)

 

Cimkék: Belkovszkij, Oroszország, Putyin
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat