OROSZVILAG.HU


Alexander Rahr a Merkel-látogatás jelentőségéről

Címlap » Sajtószemle
  |  2017-05-02 19:24:20  |  
Oroszvilag.hu

Alexander Rahr a Merkel-látogatás jelentőségéről

A német társadalomban eltérő vélemények vannak Oroszországról

Alexander Rahr a Merkel-látogatás jelentőségéről

 

Két év szünet után látogatott el Angela Merkel német kancellár Oroszországba. A látogatás jelentőségéről a Rosszijszkaja Gazeta Alexander Rahrt, Németország egyik vezető Oroszország-szakértőjét kérdezte.

 

Rahr szerint a látogatás előtt a német média sokat foglalkozott Oroszországgal. A liberális média azt követelte Merkeltől, hogy keményen lépjen fel Putyinnal szemben. Másfelől a német társadalomban sokan vannak, akik normalizálnák a kapcsolatokat Oroszországgal. Ide tartoznak a német üzleti körök, melyek szívesen vennék a szankciók feloldását. A német társadalom tehát megosztott Oroszország kérdésében, és Merkelnek okosan kell lavíroznia a két nézőpont között úgy, hogy érvényesíteni tudja Németország érdekeit.

Rahr szerint Merkel képes megérteni az orosz történelmet, az orosz stratégiai érdekeket. Ezeket elfogadni nem kell, de megérteni őket szükséges.

A minszki megállapodás fontos Merkel szempontjából. Ha Minszknek vége, az Merkel keleti politikájának a kudarcát is jelentené.

A kancellár mostani látogatásának a jelentőségét nem kell túlértékelni. Az eredménye csak annyi lesz, hogy a két ország közötti atmoszférát valamelyest javítja.

 

 

(Ukraina – nye hobbi dlja Merkel, Rosszijszkaja Gazeta, 2017. 05. 02.)

Cimkék: Alexander Rahr, Oroszország, Merkel, Rosszijszkaja Gazeta, Németország
Országok: Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat