OROSZVILAG.HU


Nagy meglepetésre kikapott a szbornaja

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-02-19 20:06:00  |  
Zelei Dávid

Nagy meglepetésre kikapott a szbornaja

Szlovákia nagy meglepetésre megverte a nagy esélyes oroszokat, s ezzel mindent összekevert a B-csoportban.

Ellentétes előjelekkel várta a két csapat a Szlovákia – Oroszország mérkőzést a vancouveri olimpián: míg az oroszok játszi könnyedséggel fektették két vállra a letteket, a szlovákok hátrányban impotensen játszva vesztették el a csehszlovák rangadót 3-1-re. Óvatosságra intett ugyanakkor a nagy rivális Kanada kisebb botlása: Crosbyék csak szétlövésben verték Svájcot. 
 
A megelőző világbajnokság tanulságait is számba véve (Oroszország nyert, Szlovákia ellenünk is megizzadva nem jutott a legjobb nyolc közé) az oroszok egyértelmű esélyesnek tűntek, de a meccs nem így indult, sokkal inkább kiegyenlített játékkal, kevés kiállítással, és lefogott orosz sztárokkal. Szlovákia szemmel láthatólag jól szervezte meg védekezését, és előrejátékára sem lehetett panasz – a Nabokov helyett kezdő Brizgalov azonban rendszerint védett, az ellenoldalon repkedő Halakhoz hasonlóan.
 
A második harmadra alaposan megmoshatta fiai fejét Vjacseszlav Bikov, Fjodorovék ugyanis felszívták magukat: egy emberelőny lejártával Morozov lökete vágódott fel egy védő ütőjén, s a hosszú felsőbe vágódott. (1-0)
 
A harmadik harmadban a szlovákok hamar kettős emberelőnybe kerültek – azt még sikerült az oroszoknak kivédekezni, a vége előtt tíz perccel azonban egy remek Demitra-megmozdulást követően Marian Hossa ágyúzott Brizgalov lába között a hálóba. (1-1) A rendes játékidőben már nem esett több gól, bár a szlovákoknak több lehetőségük volt még az utolsó percben is a meccs eldöntésére, s a hosszabbítás négy a négy elleni játéka sem hozott döntést – jöhettek a rávezetések. Az első három párban mindössze Stümpel és Ovecskin talált be, így ezután minden elhibázott löket magában rejtette a vég lehetőségét – végül a hetedik párig, és az egyszer már hibázó Demitra próbálkozásáig kellett várni a meccs eldőltére.
 
Az oroszok vereségük ellenére vezetik a B-csoportot, de a csehek könnyen beelőzhetik őket, ha legyőzik a letteket. A vasárnap záruló csoportkörben még minden megtörténhet.      
Cimkék: jégkorong, vancouver 2010
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat