OROSZVILAG.HU


Itt az első azeri zombifilm 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-10-11 06:06:48  |  
Mezei Bálint

Itt az első azeri zombifilm 

A történet nem túlságosan bonyolult  

Itt az első azeri zombifilm Itt az első azeri zombifilm  

Elkészült az első azeri zombifilm

Kétségkívül filmtörténeti jelentőségű hírt közölt az AzerTaj: a napokban fejeződtek be minden idők első azerbajdzsáni zombifilmjének forgatási munkálatai. „Az emberiség megmentője” címet viselő alkotás még idén a mozikba kerül. Rendezője Elkhan Jafarov, míg a főbb szerepekben Abdulgani Aliyev, Khalida Guliyeva, Gulzar Gurbanova, Kanan Mahmudov, Zemfira Sadigova, Atababa Safarov és Abdul Mahmudov neveivel találkozhatunk.

A film egy gonosz tudós gaz kísérletéről szól, aki zombivá alakít ártatlan embereket, hogy azok így irányításának megfelelően különböző bűntényeket kövessenek el. Természetesen itt sem maradhat el a happy end, és az izgalmak végül a jól megérdemelt megoldásba torkollanak. A nemzetközi portálokon „The Saviour of Humanity” címen futó horrort a bakui kulturális és turisztikai minisztérium is támogatta. A forgatási helyszíneket az Azerbaijanfilm valóban hipermodern Jaffar Jabbarli stúdiói és műtermei szolgáltatták, melyek korábban több amerikai produkciót is vendégül láttak.

Az Azerbaijanfilm hivatalos közleménye szerint a közel kétórás rettegés a szokásos, klasszikusnak mondható történetet követi, lényegében a Jó és a Rossz örök harcát mutatja be.

A debütáns zombifilm egyben krimi is, mivel a cselekmény magja a bűntény felgöngyölítése körül sűrűsödik. A rendezői stáb egyben az azeri rendőrség és az ügyészség mindennapi munkájának fontosságára is fel kívánja hívni a figyelmet. Ők azok, akik szürke eminenciásként vállvetve küzdenek a sötét, a gonosz tengelye ellen.

A forgatókönyvet Ramiz Fataliyev és Elza Agayeva jegyzik. A film zenéjét Elza Agayeva komponálta. Nadir Mehdiyev operatőr valamint Fikrat Alakbarov jelmez- és látványtervező is a csapatot erősítette. „Az emberiség megmentője” minden jel szerint ez év novemberében kerül a mozikba.

(AzerTaj)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

Cimkék: Zombifilm, azeri, Az emberiség megmentője, The Saviour of Humanity, Baku, Azerbaijanfilm
Országok: Azerbajdzsán
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat