OROSZVILAG.HU


Vitalij, a halhatatlan 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-10-17 03:24:21  |  
Mezei Bálint

Vitalij, a halhatatlan 

Klicskó ökle vasököl, oda üt, ahova köll

Vitalij, a halhatatlan Vitalij, a halhatatlan  

Vitalij Klicskó megvédte nehézsúlyú világbajnoki övét

A WBC ukrán nehézsúlyú bajnoka, Dr. „Vasököl” Vitalij Kilcskó (40-2, 38 KO) vasárnap hajnalban, Hamburgban pontozás során legyőzte kihívóját, az amerikai Shannon Briggs-et (51-5-1, 45 KO), és továbbra is uralja a királykategóriát.

A két bunyós az észak-német kikötőváros hipermodern csarnokában, az O2 World Arenában lépett a szorítok közé a 12 menetes összecsapáson.

A konzervatív stílusáról ismert ukrán öklöző ezúttal is felőrölte aktuális ellenfelét, és a hatodik menettől egyértelműen dominálta a párharcot.

Bár Briggs tiszteletreméltó állóképességről és nagy szívről tett tanúbizonyságot, mindez nem volt elég ukrán ellenfelével szemben, akit igazán megütni sem tudott.

Klicskó mai győzelmével zsinórban ötödik alkalommal védte meg címét azóta, hogy visszatérése alkalmával, 2008-ban, Samuel Peterről lecsatolta a WBC hőn áhított övét.

Briggs három hosszú év után küzdhetett újra a világbajnoki koronáért, miután 2007 júniusában elvesztette a WBO címmeccsét az orosz Szultan Ibragimovval szemben.

Bár a Klicskó-Briggs találkozó nem nélkülözte az izgalmakat, a sportág szerelmesei a nehézsúly „kiöregedésétől” tartanak. A vasöklű ukrán már a 39. életévét tapossa, míg amerikai ellenfele csupán egy évvel fiatalabb nála, 38 éves.

(RIA Novosztyi)

 

Cimkék: Vitalij Klicskó, Shannon Briggs, WBO, WBC, címmérkőzés, Hamburg, Németország, O2 World Arena, pontozásos győzelem, nehézsúly, világbajnok, címvédés
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat