OROSZVILAG.HU


Huszti marad a Zenitben 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2011-01-19 22:53:06  |  
Mezei Bálint

Huszti marad a Zenitben 

Előre az Európa Ligáért! 

Huszti marad a Zenitben Huszti marad a Zenitben  

„Furcsának véltem a tavasz-ősz rendszert” – Huszti Szabolcs

A magyar válogatott egykori (?) kiváló szélsője idén már harmadik szezonját kezdi meg a Zenit színeiben, és a találgatásokkal ellentétben minden bizonnyal marad Szentpéterváron. Huszti érthetően több játéklehetőséget remél a hamarosan elrajtoló Premjer Ligában. A magyar nemzeti csapatban eddig 51-szer pályára lépő játékos vélhetően jó döntést hozott azzal, hogy minden nehézség dacára kitartott a Spalletti edzette klub mellett. Az orosz élvonal a friss IFFHS-statisztikák szerint az öreg kontinens hetedik legerősebb bajnoksága, a Gazprom anyagi hátterére építő Zenit pedig idén a bajnoki cím megvédésén túl az Európa Ligáért száll harcba. Ősszel pedig, ha minden igaz, indulhat a maratoni menetelés, immár a Bajnokok Ligája diadalért.

„A profi labdarúgók még a vakáció idején sem feledkeznek meg a futballról” – nyilatkozta a karácsonyi ünnepekről visszatérő Huszti a népszerű Szport Ekszpressznek. „Mindig figyeltem a külföldi bajnokságok eredményeit és követtem a meccseket. Néha fontos, hogy témát válts, és mással, valami teljesen új dologgal foglalkozz, de aztán úgyis vissza kell térned a labdához.” A Zenit huszonhármasa beszélt idei terveiről is: „Természetesen szeretnék több játéklehetőséghez jutni a küszöbön álló szezonban. Ennek érdekében kemény tréningezek.”

„Sokan úgy vélekednek, hogy 2011-es év számunkra nehéznek ígérkezik, hiszen annak utolsó harmadában sem lazíthatunk, ha újra bajnokok akarunk lenni. Mindig is különösnek tartottam a Premjer Liga tavasz-ősz rendszerű lebonyolítását, amely próbára teszi az összes nyugatról érkező játékost. Szerintem éppen ez a furcsa szisztéma akadályozta meg eddig az orosz klubokat abban, hogy több sikert érjenek el a nemzetközi kupákban” – véli Huszti, aki kitért a Zenit nyolcaddöntős riválisára, a szintén az Európa Ligában érdekelt svájci BSC Young Boys-ra is. „Még elég időm van arra, hogy formába lendüljek a bázeliek elleni mérkőzésünkre. Egyébként naprakész információkkal rendelkezem róluk. Bár hozzánk hasonlóan kiestek a Bajnokok Ligája selejtezőjében, de végig méltó kihívói voltak a Tottenhamnek. Meglepően otthonosan mozogtak saját stadionjuk műfüves pályáján. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy a Zenit kiejti őket.” 

Huszti Szabolcsot 2009-ben igazolta le a Zenit vezetősége, nem más, mint a londoni Arsenalhoz távozott sztár, Andrej Arsavin pótlására. Eddig két év alatt csak 38 meccsen jutott szóhoz a Gazprom házi csapatában, de Luciano Spalletti továbbra is számít rá. Gera Zoltán és a Fulham tavalyi sikertelen próbálkozása után, idén május 18-án, Dublinban Huszti – első magyar játékosként – elnyerheti az UEFA-Kupa utód Európa Ligát.   

(Szport Ekszpressz)

 

Cimkék: Huszti Szabolcs, magyar válogatott, Zenit Szentpétervár, Pétervár, Luciano Spalletti, BSC Young Boys, Bázel
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat