OROSZVILAG.HU


Gattuso Dagesztánba készül 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2011-05-08 19:10:20  |  
Mezei Bálint

Gattuso Dagesztánba készül 

Merne-e valaki banánt adni a Pitbullnak? 

Gattuso Dagesztánba készül Gattuso Dagesztánba készül 

Jelenetek egy készülő házasságból?  

Gattuso elhagyja a Milant – de kiért is?

A tegnapi római döntetlennel története 18. bajnoki címét elnyerő AC Milan második számú csapatkapitánya minden bizonnyal utolsó komoly sikerét ünnepelte a lombard klubbal. (Feltéve, ha a piros-feketék nem hódítják el az idei Coppa Italiát is.)

A Milan 8-asa évi 10 milliós eurós fizetésért a Premjer Ligában szereplő Anzsi Mahacskala játékosa lehet, persze csak ha valóban hihetünk a pletykáknak. Utóbbiak elég régóta tartják magukat, sőt a nemrég banánt kapott Roberto Carlos is tárt karokkal fogadná a világbajnok védekező középpályást.

A dagesztáni randevú elsőre egyáltalán nem tűnik veszélytelen kalandnak, de a Pitbull becenévre hallgató Gattuso (1978) biztosan nem ijedne meg a Kaukázus árnyékától. Ha Gullit és Roberto Carlos bevállalta a forrongó régiót, a Milant 12 év után elhagyó klasszis emberfogó-labdaszerző Rino miért ne tenné meg ugyanezt?

A fizetés sem mellékes szempont. A világon ma alig van olyan klub, amely állná a számlát, és hajlandó lenne kifizetni Gattuso közel 6 millió eurós milánói fellépési díját. A saját versenyképessége megőrzésének lázában égő Milan pedig őrült fiatalításba kezdett, így válhatott Andrea Pirlo (1979) vagy éppen Clarence Seedorf (1976) a „tisztogatások” áldozatává. Az olasz média szerint a fenti három középpályás mellett a Gianluca Zambrotta (1978), Massimo Oddo (1976) és Alessandro Nesta (1976) hátvédek alkotta trió helyzete ugyancsak felettébb ingatag. Bár ők is a 2006-os világelső olasz válogatott oszlopos tagjainak számítottak, túl a harmincon egyre terhesebbek Berlusconi számára. A tulajdonos-miniszterelnök láthatóan nem kíván euró milliókat fizetni korosodó sztárjaiért, akik viszont bármikor ráléphetnek a keleti egérútra. Az európai elismerésért küzdő Premjer Liga sosem volt forráshiányos bajnokság, csak éppen a nyugati csillagok vonakodtak az orosz egyesületekhez szerződni. Most fordulhat a kocka.

Amennyiben a 33 éves Gattuso 2-2 Scudetto és Bajnokok Ligája, 2 Európai Szuperkupa illetve egy Interkontinentális Kupa győzelem után, 420-nál is több meccsel a háta mögött Mahacskalába igazolna, három évre írhatna alá potom 30 millió euró fejében.

(calciomercato.com)         

Cimkék: Gattuso, Gullit, Permjer Liga, Mahacskala, Kaukázus, Dagesztán, AC Milan, Anzsi, pitbull, Silvio Berlusconi, Premjer Liga
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat