OROSZVILAG.HU


Leáll a csernobili turizmus? 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2011-06-30 10:37:34  |  
Kecskeméti Gábor

Leáll a csernobili turizmus? 

Túl veszélyes az utazás a Zónába? 

 Leáll a csernobili turizmus? 

A Csernobil területére irányuló, az év elején engedélyezett, majd az utóbbi hónapokban komolyan fellendült katasztrófaturizmust az ukrán államügyészség sürgetésére betiltotta egy ukrán bíróság. Az ukrán államügyészségnek akkor fogyott el a türelme, amikor az ukrán polgári védelmi minisztérium megnyitotta a 30 kilométeres lezárt zónát a tömegturizmus előtt. Az utakat – a jó üzleti érzékkel megáldott ukrán utazási irodák – már a 2012-es lengyel-ukrán labdarúgó EB vendégeinek is meghirdették.

Az egyik kijevi iroda vezetője szerint egy-két hónapon belül eldőlhet, hogy ismét megnyitják-e a területet: „Általános utazási tilalom semmiképpen nem várható. A Csernobilba irányuló turizmus egyszerűen túl sok pénzt hoz.” A polgári védelmi minisztérium is kitart korábbi döntése mellett, így megegyezésre törekednek a titkosszolgálatokkal, az egészségügyi minisztériummal és az egyéb biztonsági szervezetekkel. Ennek ellenére az utolsó szó joga a bíróságot illeti.

Szakmai látogatókat – tudósokat, újságírókat – továbbra is beengednek. Ezen felül emberek ezrei élnek és dolgoznak a területen.

 

(aktuell.ru)

Cimkék: Csernobil, turizmus
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat