OROSZVILAG.HU


Valujev jetit keres Szibériában

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2011-09-15 12:42:23  |  
Kecskeméti Gábor

Valujev jetit keres Szibériában

Beszélgetni szeretne az előemberrel

Valujev jetit keres SzibériábanValujev jetit keres SzibériábanValujev jetit keres Szibériában

Nyikolaj Valujev orosz profi bokszoló, a WBA korábbi nehézsúlyú világbajnoka Nyugat-Szibériába utazik, hogy a rejtélyes jeti nyomára akadjon. Valujev a tervek szerint két napot fog eltölteni a szibériai őserdőben. Utazását Kemerovo megye szervezi, így némi marketingfogást lehet sejteni a háttérben.

Valujev, aki 213 cm magas és 140 kg-ot nyom, nem vadászni akar a jeti után, csak találkozni szeretne vele és ha lehet, elbeszélgetni. A szibériai jeti felbukkanásakor valaki felvetette, hogy Valujev lehet a jeti, aki egyszer azon a környéken síelt, s eltévedt az erdőben. Akkor hihették jetinek. Ám Valujev ezt visszautasította.

2009-ben Kemerovo megye vezetése egy jelentést tett közzé, mely szerint helyi vadászok „szőrös, humanoid kinézetű, 1.5-2 méter magas lényeket vettek észre” az Azassz-barlang közelében, nem messze Szibéria ismert (és mostanában felújított) síparadicsomától, Seregestől.

A jelentésben egy fényképet is közzétettek, mely a barlangban készült és egy azonosítatlan lény lábnyomát ábrázolja. Három hónappal a szenzációs hír után a helyi utazási irodák már túrákat szerveztek a „Jeti-barlangjá”-hoz.

(RIA Novosztyi)

 

 

Cimkék: valujev, jeti, szibéria, kemerovo,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat