OROSZVILAG.HU


Eto'o visszatér Milánóba? 

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2011-10-12 21:36:26  |  
Oroszvilag.hu

Eto'o visszatér Milánóba? 

Az Inter novemberben kölcsönvenné

Eto'o visszatér Milánóba? 

Így ment el a nyáron. Vajon visszajön-e?

Samuel Eto’o akár már idén novemberben ismét az Internazionale játékosa lehet. A nyáron 26 millió euróért Mahacskalába igazoló afrikai csillag egy egyszerű kölcsönszerződés segítségével térhet vissza Milánóba. A helyi rivális, AC Milan hasonló tranzakció keretében szerezte meg kétszer is David Beckhamet Los Angeles-ből. Mahacskala ugyan nem Kalifornia, és az Anzsi menedzsmentjének játékospolitikája is különbözik a Galaxy-étól, az Internek most mégis égető szüksége lenne egy gólerős csatárra. Itáliában ilyenkor maga a tékozló fiú is pályára léphet, vagy legalább leülhet a kispadra.    

Az orosz első osztály, a Premjer Liga 2011/2012-es szezonja novemberben zárul, és a mezőny márciusig biztosan szögre akasztja a stoplist. Elvben tehát semmi akadálya, hogy a kék-feketék egykori kilencese újra szerepeljen a Serie A-ban.

A találgatás egyelőre csak pár külföldi (olasz) portálon jelent meg, de szakírók szerint a felek akár nyélbe is üthetik az üzletet. Az Inter elmúlt tíz évének legmélyebb válságát éli, köszönhetően annak is, hogy az Eto’o helyére igazolt csatárok teljesítménye eddig messze elmaradt a várakozásoktól. Ráadásul Eto’o tavasszal játszhatna is a Bajnokok Ligájában, amennyiben a milánóiak egyáltalán eljutnak a nyolcaddöntőig. 

A fentiek ellenére sokkal több szól Eto’o és az Inter összeborulása ellen, mint mellette. Egyrészt a kameruni támadó oroszországi igazolásával lényegében kihagyta a nyári szünetet, január óta folyamatosan játszik. Mivel elmúlt 30 éves, talán még nagyobb szüksége lenne a téli lazításra, a fizikai regenerációra. Az Anzsi tulajdonosa, Szulejmán Kerimov különben sem szorul anyagi segítségre, így nincs szüksége arra, hogy az Inter állja Eto’o négy-öt havi fizetését és a kölcsönvétel egyéb költségeit. Ráadásul komoly kételyek merülhetnek fel a futballista motivációjával kapcsolatban is, aki ereje teljében, más, szakmailag sokkal jobb ajánlatokat is visszautasított, hogy egy oligarcha csapatában játsszon a számára ismeretlen Dagesztán kies fővárosában. 

Az Inter szurkolói persze reménykedhetnek egy meseszerű hazatalálásban, ami akár a kellő lökést is megadhatja a gyengélkedő gárdának. Igaz erre senki sem fogadna nagy tételben. De ne lepődjünk meg, ha az elkövetkező napokban-hetekben különböző oldalak címlapon tartják az ötletet.

Cimkék: Mahacskala, Anzsi, Kerimov, Premjer Liga
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat