OROSZVILAG.HU


Mire képes egy film

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2012-04-24 14:47:10  |  
Kecskeméti Gábor

Mire képes egy film

Borat óta turistaáradat Kazahsztánban

Mire képes egy filmMire képes egy film

„Borat”-nak hála, Kazahsztánban ugrásszerű növekedésnek indult a turizmus. Ez akár olyan szatirikus is lehetne, mint a Sacha Baron Cohen brit színész által rendezett és játszott film, de korántsem az. A kazah külügyminiszter, Jerzsan Kazihanov hétfőn kénytelen volt beismerni: „Mióta a film a mozikba került, tízszer több vízumot állítottunk ki. Köszönettel tartozom „Borat”-nak, amiért ennyi turistát vonz Kazahsztánba.”

Asztana meglehetősen autoriter vezetése annyira megsértődött a 2006-os filmen, hogy az egykori szovjet köztársaságban még annak vetítését is megtiltották. Az ország azonban nem szabadult meg Borat-tól: nemrég egy kuvaiti sportesemény eredményhirdetésén a Borat főcímdalát játszották a kazah himnusz helyett. Erre a kazah kormány szigorú levélben utasította minden nagykövetét, hogy világosítsák fel a külföldi kormányokat a kazah állami szimbólumokról.

A filmben Sacha Baron Cohen egy kazah újságírót alakít, aki körutazást tesz az Egyesült Államokban, s útja során számos összeütközésbe kerül a nyugati világgal. A film Kazahsztánt egy elmaradott államként mutatja be, melyben a kisebbségeket diszkriminálják, s ahol mindennapos a prostitúció és a bűnözés. (A film „Kazahsztánban” játszódó jeleneteit dél-romániai megyékben vették fel.)

(aktuell.ru)

 

 

 

Cimkék: borat, asztana, film, sacha baron cohen, jerzsan kazihanov, szatíra,
Országok: Kazahsztán
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat