OROSZVILAG.HU


Merre tovább, Szbornaja?

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2012-07-06 11:06:00  |  
Kovács Dávid Attila

Merre tovább, Szbornaja?

Fabio Capello lesz az új szövetségi kapitány?

 Merre tovább, Szbornaja?

Az orosz labdarúgó-válogatott reménykeltő, Csehországot 4:1 arányban kiütő kezdés után már a csoportkörök befejezése után távozni kényszerült az Európa-bajnokságról, így még a legjobb nyolc közé sem jutott be. Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk a kiesést jelentő, görögöktől elszenvedett vereséget követően mind a nemzeti tizenegy csapatkapitánya Andrej Arsavin, mind pedig az Orosz Labdarúgó Szövetség elnöke Szergej Furszenko az orosz szurkolókat sokkoló magyarázatokat adott a sikertelenségre, mely nyilatkozatok óriási felháborodást keltettek szerte Oroszországban. Kérdés már csak az, hogy miként kíván talpra állni a Szbornaja a lengyelországi fiaskó után?

Bár a probléma megoldására számtalan terv született, annyi bizonyosnak tűnik, hogy a Dick Advocaat Hollandiába történő hazatérése után megüresedő szövetségi kapitányi pozícióra az Orosz Labdarúgó Szövetség nem kisebb nevet, mint az öt Serie A-t megnyert, két spanyol kupát is bezsebelt, UEFA-kupát nyert, 66 éves Fabio Capello-t fogják felkérni. A volt angol szövetségi kapitány ugyanis lemondott a háromoroszlánosok irányításáról miután az Angol Labdarúgó Szövetség Capello akaratával ellenkező döntést hozott bizonyos személyi kérdésekben, így jelenleg munkanélkülinek számít.

Sumi Babajev, az ismert futballügynök a Sport-Express-nek adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: „ha az ország (Oroszország – a szerk.) vezetése beleegyezik és az Orosz Labdarúgó Szövetség is egyetért jelölésével, akkor örömmel fog Oroszországba jönni. Az én véleményem szerint szövetségi kapitányként Capello a legjobb választás. Kiválóan képzett, persze meglehet, hogy néha szigorú, de ami a legfontosabb, hogy vannak saját ötletei.” A futballügynök hozzátette: „Rövid idő alatt be fog tudni illeszkedni, s mivel közismerten poliglott, nem okoz majd nehézséget számára az orosz nyelv legrövidebb időn belüli elsajátítása.”

Capellot már megkereste egyszer az orosz futballszövetség két évvel ezelőtt, amikor Guus Hiddink megüresedett helyére keresett szövetségi kapitányt, az ötszörös Serie A győztes azonban akkor még visszautasította a felkérést.

Az olasz edző mellett már mások nevei is felmerültek a lehetséges kapitányok között, mint például a CSKA Moszkva vezetője Valerij Gazzajev, illetve a Zenit edzője Luciano Spaletti.

Vitalij Mutko orosz sportminisztert megígérte, hogy július 20-ig mindenképp bejelenti az orosz nemzeti tizenegy újdonsült kapitányát. Mi kíváncsian várjuk döntését…

 

Forrás: http://www.rt.com

Cimkék: Szbornaja, Oroszország, Fabio Capello
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat