OROSZVILAG.HU


Ismét a Final Fourban a CSZKA

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-04-06 11:57:01  |  
Zelei Dávid

Ismét a Final Fourban a CSZKA

2003 óta nyolcadszor jutott a legjobb négy közé a CSZKA Moszkva az Euroligában - de vajon mire megy Párizsban?

3-1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé az Euroligában a CSZKA Moszkva kosárlabdacsapata, ezzel 2003 óta sorozatban nyolcadszor a Final Four tagja. Holdenék a Tau Cerámicából (itt játszott nem is oly rég Dávid Kornél) lett Caja Laboral csapatát verték négy meccsen. A szabályok értelmében a második csoportkörben négyesében élen végző (5 győzelem, 1 vereség) oroszok az első két meccset otthon játszhatták a H jelű kvartett másodikja (3 győzelem, 3 vereség), vagyis a spanyol csapat ellen. A kedvező helyzetet kihasználva a moszkvaiak két, csaknem teljesen hasonló végkimenetelű, biztos győzelmet arattak (az első, 86-63-as diadalból főképp az ifjú Andrej Voroncsevics vette ki a részét 15 ponttal, a második, 83-63-asból Siskauskas és Hrjapa 14-14-gyel), de idegenben már nem ment ilyen jól: Dusko Ivanovics gárdája fergeteges utolsó negyedével, Tiago Splitter 15 és Fernando San Emeterio 14 pontjával 66-53-ra nyertek. A Fernando Buesa arénába préselődött 9300 néző aztán április elsején már az egyenlítésre készült, a csapatok roppant hullámzó játéka pedig őrületes izgalmakat hozott. Az első negyed után 22-11-re vezetett a Moszkva – a szünetre azonban már 38-30-as spanyol előnyt mutatott az eredményjelző (27-8-ra nyerte a negyedet a Caja!). A harmadik harmad végére nem változott a különbség (53-45), a negyedikben azonban a moszkvai seregek élére állt az addig mindössze öt pontig jutó orosz-amerikai Holden, és a záró tíz percben tizennégy pontot szórva 74-70-es idegenbeli győzelemhez segítette csapatát (ahogy Pasutyin fogalmazott: „amit Holden csinált az utolsó harmadban, az döbbenetes volt”). A 33 éves irányító 2003 óta (klubváltás nélkül!) az összes Final Fouron ott volt – érthetően erről sem akart lemaradni.

 

Ismét a Final Fourban a CSZKA

 

Hogy a CSZKA 2006 óta sorozatban ötödször is bejut-e a döntőbe, s hogy 2006 és 2008 után meg tudja-e nyerni azt, az a Párizsban rendezett négyes döntő első mérkőzésén derül ki, melyet a Barcelona ellen vív majd május 7-én Jevgenyij Pasutyin csapata – Navarróék négymeccses clásico-sorozatban verték a negyeddöntőben a Real Madridot. Ha valakinek déja vu érzése lenne a CSZKA - Barcelona párosítás hallatán, ne csodálkozzon: tavaly Berlinben ugyanez a két csapat csapott össze az elődöntőben, és az oroszok litván légiósuk, Siskauskas vezetésével 82-78-ra nyertek.

 

A négyes résztvevője a CSZKA-n és a már említett Barcelonán kívül a görög Olympiakosz és a szerb Partizan, nincs ott ellenben a címvédő Panathinaikosz, mely az utóbbi időben kétszer is borsot tört a katonacsapat orra alá a tavalyi (73-71) és a 2007-es athéni (93-91) döntőben.

 

A Final Four eseményeiről az Oroszvilág is beszámol majd.

 

Cimkék: kosárlabda, euroliga
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat