OROSZVILAG.HU


Nem propaganda a melegfelvonulás

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2012-09-14 08:47:35  |  
Kecskeméti Gábor

Nem propaganda a melegfelvonulás

Az orosz Legfelsőbb Bíróság egyedülálló döntést hozott

Nem propaganda a melegfelvonulás

Az oroszországi melegszervezetek meglepő győzelmet arattak. A moszkvai legfelsőbb bíróság egy csütörtökön hozott ítéletében kimondta: a szexuális kisebbségek nyilvánosság előtti fellépése nem számít "az ifjúság körében kifejtett homoszexuális propagandának". A döntés egy arhangelszki per kapcsán született. Az északi orosz városban évek óta azzal az indokkal tiltják be a melegek, leszbikusok nyilvános akcióit, hogy az, "az ifjúság körében kifejtett melegpropaganda". A moszkvai bíróság ezt az döntést helyezte most hatályon kívül.

Az ítéletben azt írták, hogy nem minden nyilvános cselekmény minősíthető propagandának, így ezek az akciók sem minősülnek "homoszexuális propagandának", amennyiben semlegesnek tartott információkat
osztanak meg a homoszexualitásról nyilvános rendezvények keretében.
 
Igor Kocsetkov, az oroszországi meleg mozgalom egyik vezetője elégedett az ítélettel, de mégis hiányosnak tartja azt, mivel nem indokolták meg, hogy "a melegekről és leszbikusokról mutatott pozitív kép miért károsítaná a fiatalkorúak egészségét". Hasonlóképpen alaptalannak tartja a bíró kijelentését, mely szerint "a homoszexuális kapcsolatok tagadják a család értékét."

(aktuell.ru)


 

 

Cimkék: meleg, propaganda, felvonulás, legfelsőbb bíróság, arhangelszk,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat