OROSZVILAG.HU


Szocsi: elismerés a gyorskorcsolyázóktól

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2013-02-01 17:32:26  |  
Kecskeméti Gábor

Szocsi: elismerés a gyorskorcsolyázóktól

Megkezdődtek a létesítmények tesztjei

Szocsi: elismerés a gyorskorcsolyázóktólSzocsi: elismerés a gyorskorcsolyázóktól

Jóllehet csak holnap kezdődik a Szocsiban található "Jéghegy" aréna élesben történő tesztelése - nemzetközi versenyt rendeznek az épületben - de a világ elitjébe tartozó rövidpályás gyorskorcsolyázóktól már így is begyűjtött jó adag dicséretet. A rövidpályás gyorskorcsolya világkupa soron következő versenyét a 12.000 fő befogadására alkalmas, futurisztikus kinézetű szocsi jégcsarnokban tartják. (A létesítmény hivatalosan csak decemberben fog megnyílni.)

"Az épület nagyszerű." - nyilatkozta röviden Yves Hamelin a kanadai gyorskorcsolyázók vezetője, kinek vezetésével a kanadaiak két arany mellett további öt érmet is begyűjtöttek a 2010-es vancouveri téli játékokon. "Amire a rövidpályás korcsolyához szükség van, azt itt megteremtették. Minden elő van készítve a sportolók számára, még a jég biztonságának kérdését is rendezték."

A hétvégén 27 ország 180 sportolója fogja a verseny keretében "tesztelni" a pályát. A holland Daan Breeuwsma szintén elismerően nyilatkozott a körülményekről: "Itt minden jó. Az aréna óriási és a pálya körvonalai tiszták. A jég egyre jobb lesz és ahogyan gyorsulunk, egyre nagyobb élvezet a korcsolyázás. Alig várom a versenyt!"

A kék-fehér "Jéghegy" aréna a tengerparti Olimpiai Park hat nagy létesítményének egyike. Ebben fog megrendezésre kerülni a gyorskorcsolya mellett a műkorcsolya és a jégtánc. Ezt az épületet is úgy tervezték meg, hogy a játékok befejztével Szocsi városa profitálhasson az olimpiai örökségből.

(RIA Novosztyi)
 

 

 

Cimkék: szocsi, téli, olimpia, 2014, korcsolya, sport, aréna,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat