OROSZVILAG.HU


Őrizetbe vették Roman Abramovicsot

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2013-03-26 16:31:45  |  
Kecskeméti Gábor

Őrizetbe vették Roman Abramovicsot

Kihallgatta az FBI az orosz milliárdost

Őrizetbe vették Roman Abramovicsot

Sajtóértesülések szerint az Egyesült Államokban tartózkodó orosz milliárdost, Roman Abramovicsot őrizetbe vették az amerikai hatóságok. Ám számos kérdés egyelőre tisztázatlan. Egyelőre az sem derült ki, hogy pontosan hol tartóztatták le.

Az első feltételezések szerint Berezovszkij halála miatt kérdezhették ki, ám ezt ügyvédje később cáfolta, aki elmondta: védencét a 2018-as labdarúgó világbajnoksággal kapcsolatos FIFA szavazás ügyében hallgatták ki. „Az amerikaiakat valahogy, illetve valamilyen oknál fogva az érdekelte, hogy Oroszország hogyan nyerte el a jogot a 2018-as labdarúgó VB rendezésére.” – tette közzé Facebook oldalán az ügyvéd. Az FBI szerint a szavazás során felmerült a korrupció gyanúja. Abramovics ügyvédje szerint ugyanakkor csak kihallgatás történt, letartóztatás nem.

2010. december 2-án jelentette be a FIFA zürichi székhelyén Sepp Blatter a FIFA elnöke, hogy a 2018-as VB-t Oroszország rendezheti meg, amely a versenyben olyan résztvevőket utasított maga mögé, mint a Hollandia-Belgium, vagy Portugália-Spanyolország párost, illetve Angliát.

Az akkori orosz küldöttségben helyet kapot Igor Suvalov egykori miniszterelnök-helyettes mellett Andrej Arsavin orosz válogatott labdarúgó és Roman Abramovics is. Az aznap este tartott sajtótájékoztatón Vlagyimir Putyin akkori orosz miniszterelnök bejelentette, hogy a VB-re való felkészülést részben Abramovics fogja finanszírozni.

(aktuell.ru, RBK daily)

 

 

 

 

Cimkék: roman, abramovics, putyin, fifa, fbi, usa, amerika, blatter, vb, foci, berezovszkij, ügyvéd,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat