OROSZVILAG.HU


Depardieu már barátkozik az orosz nyelvvel

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2014-01-24 12:05:26  |  
Vincze Judit

Depardieu már barátkozik az orosz nyelvvel

Főszereplő egy orosz sorozatban

 Depardieu már barátkozik az orosz nyelvvel

Egy év telt ez azóta, hogy Gérard Depardieu lemondott francia állampolgárságáról, és Vlagyimir Putyin orosz állampolgárságot adományozott a francia színésznek.

A 65 éves sztár nem is tétlenkedik, hiszen főszerepet játszik a „Зайцев+1” c. sorozatban, amely az orosz fiatalok körében tett szert igazán nagy népszerűségre. Az első részt 2011. április 11-én mutatta be a THT csatorna.

A vígjáték-sorozat egy botanikus egyetemi hallgatóról, Szása Zajcevről szól, aki tudathasadásban szenved, ráadásul még a lányoknál sincs szerencséje. Szerelmes az iskola legszebb lányába, Nasztyába, aki az első évad végén már a barátnője lesz. Depardieu a 3. évadtól tűnik fel a képernyőkön, amelyben Zsorát, Szása apjának alteregóját alakítja.

A Komszomolszkaja Pravda-nak tett egyik interjújában a színész megemlíti, hogy alapvetően anyanyelvén forgat, de főhősének jellegzetes aranyköpéseit már orosz nyelven mondja.

Az orosz televízió marketing felelősei szerint Depardieu nagyon élvezi a forgatásokat és az orosz nyelvvel is jól boldogul. Igaz, a mondatokat néha nagy táblákra fonetikusan átírják, ezzel is megkönnyítve a színész munkáját.

 

 

Forrás: http://www.abc.es/tv/20140122/abci-gerard-depardieu-ruso-201401212023.html

Cimkék: Depardieu, Zajcev,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat