OROSZVILAG.HU


A FIFA nem veszi el a vébét Oroszországtól

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2014-04-08 15:49:57  |  
Seszták Sándor

A FIFA nem veszi el a vébét Oroszországtól

Bár amerikai szenátorok ezt követelték

 A FIFA nem veszi el a vébét Oroszországtól

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem volt hajlandó elfogadni az amerikai szenátor ajánlatát, miszerint megfosztanák Oroszországot a 2014-es labdarúgó világbajnokságon való részvétel jogától, az Ukrajnai eseményekkel kapcsolatban, jelentette a The Wall Street Journal.

Március elején, Mark Kirk és Dan Coates szenátorok azzal a kéréssel fordultak a FIFA-hoz, hogy az függessze fel Oroszország tagságát a szervezetben, és tiltsa meg számára a 2018-as világbajnokság megszervezését, valamint ne engedje, hogy a nemzeti csapat részt vegyen a következő világbajnokságon, amely 2014-ben kerül megrendezésre Brazíliában.

Ahogy válaszlevelében közölte a FIFA főtitkára, Jérôme Valcke, a szövetség szabályai és előírásai nem vonatkoznak „a futball piramis-szerkezetén kívüli személyekre”, ami azt jelenti, hogy a nemzeti csapatokat nem lehet kizárni a versenyből, jelenti a „Novosztyi” orosz hírügynökség.

Oroszország 2010. december 2-án nyerte el a jogot, hogy otthont adjon a 2018-as labdarúgó világbajnokságnak. A verseny Oroszország 11 városában kerül megrendezésre, ezek: Moszkva, Szentpétervár, Szamara, Szaranszk, Rosztov-na-Donu, Szocsi, Kazany, Kalinyingrád, Volgográd, Nyizsnyij Novgorod, Jekatyerinburg.

http://newsru.com/sport/03apr2014/rejects.html

Cimkék: FIFA, Oroszország, vébé
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat