OROSZVILAG.HU


A Csehov történelmi sikere a BL-ben

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-05-02 00:17:48  |  
Zelei Dávid

A Csehov történelmi sikere a BL-ben

Grams a kölni Final Fourba védte a Medvéket a kézilabda BL negyeddöntőjében

Nem sok jót ígért a sorsolás a Csehovszki Medvegyinek a BL-negyeddöntőjében, ha csak azt vesszük, hogy az ellenfélül kapott francia Montpellier a csoportkörben kétszer is elpáholta Makszimov mester csapatát, s a legutóbbi kilenc évben nyolc meccsükből hetet is megnyert.  A többi lehetséges ellenfelet (a másik három csoportelsőt, vagyis a Veszprémet, a Ciudad Realt és a Kielt)  szemlélve ugyanakkor nem lehetett különösebben elégedetlen a negyeddöntőben a Leónt verő alakulat.

Még az első meccs előtt kiderült, hogy az oda- és visszavágó között mindössze három napja lesz a csapatoknak, az izlandi vulkánkitörés miatt ugyanis két nappal el kellett tolni az odavágó időpontját, a két város közt repülő nélkül nehezen áthágható 2753 kilométeres távolság miatt.

A Csehov történelmi sikere a BL-ben

 

A kellemetlenségek  miatt a Montpellier tűnt fáradtabbnak a csehovi odavágón, ráadásul két játékosuk, Kavticnik és Guigou is hiányzott sérülés miatt. A magyar Kékes-fivérek által vezetett, 3500 néző előtt lejátszott találkozón mindkét csapat 5-1-es védekezéssel operált, s ahogy azt előre beharangozta, Makszimov mester követő emberfogással őriztette a legnagyobb francia ászt, Nikola Karabaticot. Az oroszok remek védekezésükre építve hamar előnyt szereztek, támadásban pedig Csipurin és Dibirov is elemében volt. A félidőre 18-13-as előnyt szereztek az oroszok. Cabaye mester alakulata a második játékrészre védekezést váltott, amivel kissé meglepte a Csehovot, de a szerencse nem állt melléjük: Karaboué kapus és Karabatic is megsérült, így az ötgólos különbség (32-27) megtartásához is Mladen Bozsinovics időntúli szabaddobásgóljára volt szükség.

A Csehov történelmi sikere a BL-ben

Még a visszavágó előtt kiderült, hogy az izomsérülést szenvedő Karabatic mellett a három hétre kidőlő Alekszej Rasztvorcev sem lehet ott a visszavágón. Ha sejtették volna, micsoda drámából maradnak ki!  Pedig negyven percig nem úgy nézett ki, hogy Selmenkóéknak különösebben izgulniuk kell majd: félidőben 14-12-re vezettek, vagyis összesítésben hét gól volt a Makszimov-tanítványok előnye. Hanem az a második félidő!  Sobolék a 40. percben vették át a vezetést (19-18), majd fokozatosan növelték előnyüket, 30-25-nél ledolgozva hátrányukat. Negyven másodperccel a vége előtt Ivanov büntetőgóljával mégis a Csehov állt továbbjutásra (31-27), csakhogy három szekundummal a duda előtt Jan Sobol a bal szélről betalálva totális meccsnullra hozta az állást (32-27), a csehovi eredmény kopírozása pedig büntetőpárbajt jelentett. Az oroszoknak itt is több esélyük nyílt a párharc lezárására, de Kamanyin a kapufára lőtte hetesét az ötödik körben, így a párharc tovább folyt. A döntést végül a hetedik pár hozta meg: Filippov bevágta saját büntetőjét, a túloldalon viszont David Juricek Gramsba lőtte a sajátját – ezzel a mennybe, de legalábbis a kölni Final Fourba röpítve a története legjobb eredményét elérő orosz csapatot!   

 

Cimkék: kézilabda, bl
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat