OROSZVILAG.HU


Fuzionált a Dinamo és az MVD

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-05-02 12:26:29  |  
Zelei Dávid

Fuzionált a Dinamo és az MVD

Fura hibrid jött létre a nagy múltú Dinamo és az idei döntős MVD fúziójából

Amint azt már mi is megszellőztettük, pénteken délután bekövetkezett: a nagy múltú, de anyagi gondokkal küzdő Dinamo Moszkva és az idei KHL-döntős MVD egyesült egymással.  Az új klub az OHK Dinamo Moszkva nevet viseli majd, elnökét, játékosait és edzőit viszont az MVD-től örökli (igaz, az edzői team még nem bólintott rá az ajánlatra). Ezzel párhuzamosan a Dinamo játékosai szabaddá váltak, Martensson és Weinhandl már át is tette a székhelyét Szentpétervárra az SZKA-hoz.

Fuzionált a Dinamo és az MVD

A fúzió több problémát igyekszik orvosolni: egyrészt a balasihai csapat alacsony nézőszámát, másrészt a Dinamo anyagi problémáit. Bár felvetődött, hogy a csapat a 2007-es VB-re épített csillogó-villogó balasihai arénában játssza majd mérkőzéseit, a Dinamo 4689-es átlag-nézőszáma nem indokolja az ekkora méretű nézőteret, így az alapszakasz 25 meccsén és a rájátszásban a Dinamo otthonául szolgáló Hodinkában játszik majd a csapat. Alekszandr Medvegyev KHL-elnök ugyanakkor azt is bejelentette, hogy a Dinamo új futballstadionjának szomszédságában, a Petrovszki Parkban két éven belül tizenkétezres hokiaréna épül. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a balasihai csodastadion kihasználatlan marad, s mivel a Hodinka és a Petrovszki Park egyaránt több, mint egyórás útra fekszik az MVD eddigi otthonától (ez a moszkvai csúcsforgalomban ráadásul kvázi áthidalhatatlan), aligha örülnek neki feltétlenül az idei döntős szurkolói. A hibrid megoldás után már csak az a kérdés, mennyire érzik majd a szurkolók magukénak az új csapatot.

A Dinamo megszűnésével a második legsikeresebb szovjet/orosz gárda szállt sírba (az első a CSZKA): a csapat a Szovjetunió felbomlása óta ötször végzett az élen az orosz pontvadászatban, legutóbb 2005-ben. Idén ugyanakkor már a rájátszás első körében kiestek az ősi rivális Szpartak ellen, előrevetítve szomorú sorsukat.   

A fúzióval felszabadult egy hely a 24 csapatos KHL-ben, melyre az egyelőre bizonytalan összetételű Bugyivelnyik Kijev és a kétszeres Viszsaja Liga (a KHL alatti bajnokság)-győztes Jugra Hanti-Manyszijszk pályázik. A Lada várható visszasorsolása miatt (a togliattiaknál is elfogyott a pénz) mindkettejük egyidejű indulása is lehetségesnek tűnik.

 

(A kép forrása: sovsport.ru)

Cimkék: jégkorong, khl
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat