OROSZVILAG.HU


Felső ágon a lettek

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-05-13 20:52:05  |  
Zelei Dávid

Felső ágon a lettek

Daugavins vezetésével verték meg az olaszokat a baltiak

Két zakó után élet és halál kérdése volt az olaszok megverése a lettek számára a jégkorong-vb csoportkörének utolsó fordulójában. Olegs Znaroks füstölgött ugyan a kanadaiak elleni összecsapás bírói szigorúsága miatt, de lelke mélyén tudhatta, az igazi „nagy meccs” nem a juharlevelesek, hanem az olaszok ellen vár csapatára.

A két meccs közötti hasonlóság az AHL-ben edződő Daugavins szavai szerint az ellenfelek agresszív, ütközős, kanadai stílusában keresendő, hatékonyságuk azonban vajmi csekély párhuzamot mutatott egymással. A kanadaiak ellen a második percben már Masalskis kapujában táncolt a pakk, most azonban ennél is kevesebb idő kellett ahhoz, hogy a lettek vezetést szerezzenek: ötven másodperc és két csere elteltével a két NHL-viselt balti csatár, Sprukts és Daugavins talált be az itáliai védelem asszisztálásával. Miután az első harmad során dominált is a balti gárda, a meglepetés erejével hatott, hogy negyedóra elteltével Souza kiugratásával Egger húzott el Masalskis mellett, majd a fekvő kapus fölött a hálóba pöckölt. A Pujacs – Nizivijs – Cipulis féle lett első sor azonban nem hagyta annyiban a dolgot – a második harmadban egy kapumegkerülős – visszapasszolós akció végén Nizivijs volt eredményes (maradjunk annyiban, kevés ilyet látni a nagyvilágbajnokságokon…), majd a harmadik harmad elején a lettek legjobbjának megválasztott Rekis vert be példás gyorsasággal egy emberelőnyben kipattanót. Az olaszok ugyan egy jóval kalandosabb előny végén Giuglio Scandella találatával szépítettek, a hajrában azonban a lettek megint tíz másodperc alatt kihasználtak egy előnyt – Daugavins másodszor volt eredményes – majd miután lehetetlen helyzetben Rick Cornacchia lehozta kapusát, Karsums is betalált üres kapura. Az 5-2 azt jelenti, Cipulisék a legjobb 12-ben vannak, tehát már nem eshetnek ki, ugyanakkor pontot nem visznek magukkal.

Felső ágon a lettek

A fehéroroszok eközben amiatt kesereghetnek, hogy a Montreal hajnalban kiverte a Pittsburgh-öt az NHL rájátszásában, így Zanykovec lemondhat a Kosztyicin-testvérekről. Az A-csoport mérkőzéseiről holnap beszámolunk!

(A kép forrása: championat.ru)

Cimkék: jégkorong, vb2010
Országok: Lettország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat