OROSZVILAG.HU


Germán átok?

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-06-24 13:11:20  |  
Zelei Dávid

Germán átok?

Gyengélkednek a férfiak, menetelnek az orosz hölgyek - no meg az üzbég "mama kedvence", Gyenyisz Isztyomin 

Továbbra is igen magabiztosan menetelnek Wimbledonban az orosz nők: Nadja Petrova, Kirilenko, Zvonarjeva, és Klejbanova is két szettben fektette két vállra második fordulós riválisát. Az első fordulóban Schiavonét kiütő Vera Dusevina ugyanakkor gyengülő szerváinak és kevés nyerőjének köszönhetően viszonylag simán, 6:3, 6:4-re kikapott az esélytelenebbnek tűnő bolgár Szvetlana Pironkovától, így számára véget ért a viadal. Nincs ezzel másképp a Szávay-verő Makarova sem, akit Venus Williams ejtett ki a vártnak megfelelően. A hétfői Bondarenko-kudarcot (Arn Gréta három szettben verte Katyerinát) Aljona igyekszik kiköszörülni: Katie O’Brien után az amerikai Varvara Lepchenkót is sikerült három szettben lerendeznie, így az ukránok reményei még élhetnek – egy darabig.  A kedd ugyanakkor Kazahsztán utolsó napja volt, a remek Roland Garrost maga mögött tudó, 30. kiemelt Jaroszlava Svedova ugyanis kikapott ex-honfitársától, Regina Kulikovától, s miután Golubjov után Koroljev is kiesett a férfiaknál, a kazahoknak csak a páros maradt utolsó reménysugárnak.   

A nőkkel szemben a férfiaknak nem volt jó napjuk Wimbledonban, s akkor még finoman fogalmaztunk. A tizenegy hetes kihagyást okozó sérülése után visszatérő Davigyenko az első körben is közel állt a kieséshez a világranglista-94. Kevin Anderson ellen, a magát lassan oroszspecialistává kinövő német Daniel Brands pedig Igor Andrejev után őt is három szettben intézte el. Ne gondoljunk persze sima szettekre, mert az eddigi hatból négy is tie breakben ért véget – a ranglistaszázadik német javára legyen írva, igazi „rövidítéskirályként” mind a négyet megnyerte. Davigyenkónak az első két elvesztett szett után szemmel láthatólag fájdalmai voltak és el is fáradt, így a harmadik játszmában csak egy gémre futotta tőle. Amúgy sem Wimbledon-specialista: legjobb eredménye eddig egy nyolcaddöntő, de volt, hogy zsinórban háromszor kiesett az első fordulóban – ehhez, és sérüléséhez mérten jelenleg ez a realitás. Bűcsűzott nagy kedvencünk, Tejmuraz Gabasvili is, akinek 257 perces ötszettesére csak azért nem aggatjuk a maratoni jelzőt, mert azzal megszentségtelenítenénk a három napja húzódó, több mint tízórás, döntő szett 59:59-re álló Isner – Mahut csatát. Gabasvilinek csak két sima és egy szuper-tie breakre futotta a 29. kiemelt német Kohlschreiber ellen, s mivel mind a hármat elvesztette, ő már a negyedik orosz férfiteniszező, aki germán rakett által vész el – az említetteken kívül Turszunovot Schüttler verte az első fordulóban.

Germán átok?

Hogy a 34 éves korbachi veterán ennek ellenére is csak a lelátóról gyönyörködhet a férfi egyes küzdelmeiben, az a fentebb látható üzbég Isztyominnak köszönhető, aki a svájci Wawrinka ellen meccs után megint ötszettesbe bonyolódott. A férfiak közt egyedülállóan egy nő, egészen konkrétan saját anyukája által edzett Isztyomin megnyerte az első két szettet, a következő kettőt azonban elvesztette. Schüttler ugyanakkor ezzel el is lőtte a puskaporát, mert az utolsó szettben mindössze egy gémre volt jó. Isztyomin harmadik fordulóba jutása nem a semmiből jött: a Roland Garroson csak öt szettben állította meg Hewitt, Londonban három szettre kényszerítette Nadalt, Eastbourne-ben pedig az elődöntőig menetelt – hogy az eddig igen magabiztos, 12. kiemelt Berdych ellen mire megy, az már más kérdés.

(Fotó: zimbio.com)

Cimkék: tenisz, wimbledon2010
Országok: Ukrajna Kazahsztán Üzbegisztán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat