OROSZVILAG.HU


Ladából Transformer

Címlap » Színes hírek, sport
  |  2010-06-24 14:40:32  |  
Mezei Bálint

Ladából Transformer

A modell sajnos nem tud visszaalakulni Szamarává 

Ladából TransformerLadából TransformerLadából Transformer

Szamara ezredes – az új Transformer 

A MoCo Loco művészeti blog és portál 2010. június 18-án közölt posztjában számolt be Nyikola Nyikolov alkotásáról, egy Lada Szamarából épített Transformerről. A modern felfogású szobrász a Re-Creation művészeti stúdió tagja, jelen tervéhez pedig élete első személyautóját, egy Diva típusjelű Szamarát használt fel.

Az elkészült harcos 90 kilogramm súlyú, és megdöbbentően hasonlít a képregényekből és Michael Bay legutóbbi popocorn-mozijaiból jól ismert antropoid autobotokra, különösen a velejéig gonosz álcák ellen harcoló, derék Optimus fővezérre. Nyikolov alkotásának egyetlen hibája, hogy nem képes visszaalakulni Lada Szamarává, így ezen a ponton hibádzik a történet.

Ellenben a több száz munkaórányi hegesztés és kalapálás mégsem volt hiábavaló, hiszen az átalakult VAZ modell valóban emberszabásúra sikeredett, komoly hírnevet és internetes forgalmat generálva megálmodójának. Ki tudja, mi lett volna, ha a hetvenes évek végén Togliattiban tudják, hogy a tervezés alatt álló új típus, nem csak elsőkerék-meghajtású, de átalakítva a Föld és alkalmasint a Szovjetunió megóvására is ideális lehet. Talán a hír eljutott a készülő hollywoodi mozi rendezőjének fülébe is, és a nemzetköziség jegyében beválogatja a piros Ladát az autobotok csapatába. Szamarából Transformer, ez lenne csak a meglepetés!   

Cimkék: Lada, Szamara, Samara, Transformer, Nyikola Nyikolov, Michael Bay
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat