OROSZVILAG.HU


Borogyinó 200

Címlap » Történelem
  |  2012-09-10 11:52:13  |  
Gáspár Roland

Borogyinó 200

Oroszországban széles körben megemlékeztek a csata évfordulójáról

 Borogyinó 200

 

200 évvel ezelőtt, 1812. szeptember 7-én zajlott le az orosz történelem egyik legfontosabb ütközete, a Napóleon elleni háború fordulópontját jelentő borogyinói csata.

Bár a háború veszteségei a II. Világháborúhoz mérhetőek, ennek ellenére elmondható, az átlag orosz polgárnak hiányosak az ismeretei a lezajlott eseményekkel és azok jelentőségével kapcsolatban. Az orosz kormány éppen ezért próbálja megismertetni az emberekkel ezt a fontos történelmi eseményt. Ezt jól mutatja az a tény is, hogy 2012-t az Orosz történelem évévé nyilvánították. Ennek szellemében több újdonsággal is találkozhatunk. Az évfordulón a yandex.rumegújult külsővel fogadta látogatóit, ezzel is tisztelegve az 1812-es háború emléke előtt. Egész évben számos rendezvény és program eleveníti fel a háború eseményeit. Többek között, idén fejezték be a Borogyinói csata Panoráma Múzeum felújítását, valamint Dmitrij Medvegyev kormányfő jelenlétében a napokban került sor a megújult Diadalív és az 1812-es háború Múzeuma átadására is.

A nyár folyamán szabadtéri rendezvényekben sem volt hiány. Ilyen például az évről-évre megrendezésre kerülő borogyinói csata rekonstrukciója, melyet idén, szeptember 2-án vasárnap több ezer fő részvételével rendeztek meg.

Szintén Borogyinó mellett, május 27.-én is tartottak egy hagyományőrző játékot, melyen az érdeklődők megismerkedhettek az orosz és francia hadsereg egyenruháival és egy kisebb ütközetet is láthattak.

 

 

 

Cimkék: Borogyino, 1812
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat