OROSZVILAG.HU


Ruszborg - középpontban a középkori történelem

Címlap » Történelem
  |  2016-05-15 15:14:40  |  
Doktor Stella

Ruszborg - középpontban a középkori történelem

Középkor és civil szféra

 Ruszborg - középpontban a középkori történelem

Nemzetközi Ruszborg fesztivált szerveztek Lipeck megyében. Ez lesz immár a 11. alkalom, hogy megrendezésre került a kora középkori Ruszborg történelmi rekonstrukciójának fesztiválja. A május 5-én megkezdődött esemény 900 résztvevőt gyűjtött össze – jelentette a RIA Novosztyi regionális közigazgatásának sajtóreferense.

Ruszborg 2005 óta az egyik legnagyobb szabású nemzetközi fesztivál, amely a kora középkort, s így a vikingek korának világát tárja elénk. A fesztivál anyagi támogatását az ifjúságoplitika regionális vezetése, a megyei turizmusfejlesztési központ és az önkormányzati hatóságok biztosítják. A szervezési feladatokat a „Kopja” hadtörténeti klub látja el. Ebben az évben Oroszország minden szövetségi körzetének hadtörténeti klubjaiból, valamint ukrán, fehérorosz és lengyel klubokból is érkeztek résztvevők a fesztiválra. A fesztivál helyszíne a Jelc város alatt folyó Bisztraja Szoszna partján van.

Mintegy történelmi hangulatot teremt a kora középkori tábor, a népi mesterségek és mesterkurzusok vására kovács, kerámia és egyéb kézműves művészetek területéről. A fesztivál vendégei láthatják a vívó bajnokság végső párbajait, lovas programokat és autentikus zenék koncertjét hallgathatják” – nyilatkozta a rendezvény szóvivője. Hozzátette, hogy a fesztivál résztvevői egy várral erősített falvat szándékoznak építeni a Bisztraja Szoszna partjára. Ez egy olyan létesítmémy lesz, melynek tervezése során figyelembe veszik a régészeti kutatások tudományos adatait, a kora középkor írott és képi forrásait.

„Tizenegy év alatt Ruszborg Lipeck megye egyik legismertebb „márkájává” vált. Ez a második legnagyobb fesztivál Európában, amely a középkort idézi meg. A fesztivál lehetőséget nyújt arra, hogy az emberek közel kerüljenek a történelemhez és a nemzeti kultúrához, valamint rengeteg turista számára nyújtanak érdekesebbnél érdekesebb programokat. A múlt évben 20 000 néző látogatott el a fesztiválra” – jegyezte meg Oleg Koroljev a régió vezetője a fesztivál megnyitóján.

Érdemes megjegyezni, hogy a rendezvény azért is örvendhet ekkora népszerűségnek, mert a belépés díjtalan a látogatók számára.

http://rusborg.ru

 

http://ria.ru/society/20160505/1426858637.html

Cimkék: Ruszborg, középkor, Lipeck megye,
Országok: Belarusz Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat