OROSZVILAG.HU


Gorbacsov felelősnek érzi magát

Címlap » Történelem
  |  2016-06-02 16:15:05  |  
Orosz Nikolett

Gorbacsov felelősnek érzi magát

A volt elnök szerint hiba volt a Szovjetunió szétverése

 Gorbacsov felelősnek érzi magát

Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első elnöke bejelentette, Moszkvában, április 25-én bejelentette, hogy nem tudja letagadni felelősségét a Szovjetunió szétesésében.

Hétfőn, a Moszkvai Állami Egyetemen megtartották Gorbacsov legújabb könyvének bemutatóját, ahol maga a Szovjetunió volt elnöke volt a díszvendég. Gorbacsov részt vett a hallgatókkal történő beszélgetésben, válaszolt felmerülő kérdéseikre.

Arra az egyik hallgató által feltett kérdésre, miszerint felelősnek érzi-e magát a Szovjetunió széteséséért, azt a választ adta, hogy nem tudja magáról elhárítani a felelősséget. Példaként a Szovjetuniót meg lehetett volna menteni című könyvét hozta fel, amiben szerinte világosan le van írva, hogy ki mit tett, kinek milyen szerepe volt a szétesés folyamatában.

Megjegyezte, hogy többször is kilépett a parlament által létrehozott bizottságból, ám vagy Jelcin, vagy valaki más, mindig marasztalta. Elmondta, hogy ő megpróbálta megmenteni a Szovjetuniót, de nem sikerült neki, mivel nem tudott elbírni az új hatalommal. Véleménye szerint, amit akkoriban létrehoztak, annak még sokáig fogják inni a levét.

 

 

РИА Новости http://ria.ru/politics/20160425/1419808164.html#ixzz46s1X6g9G

Cimkék: Gorbacsov, Szovjetunió, Szovjetunió elnöke,
Országok: Észtország Lettország Litvánia Belarusz Ukrajna Moldova Grúzia Azerbajdzsán Örményország Türkmenisztán Kazahsztán Üzbegisztán Kirgizisztán Tadzsikisztán Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat