OROSZVILAG.HU


Zuhan az olaj ára, Trump diadala

Címlap » Hírek » A posztszovjet térség és a világ
  |  2018-11-23 14:06:15  |  
Oroszvilag.hu

Zuhan az olaj ára, Trump diadala

Mire volt jó a Hasogdzsi-ügy?

Zuhan az olaj ára, Trump diadala

 

Oroszország abban reménykedhetett, hogy a Hasogdzsi-ügy miatt esetleg tovább növekednek az olajárak, ám a valóságban ennek az ellenkezője következett be. Donald Trump amerikai elnök célja, hogy az amerikai gazdaság érdekeinek megfelelően csökkenjen az olaj ára, és eddig ő áll nyerésre.

November 20-án Trump kijelentette, hogy nem fog szankciókat bevezetni Szaúd-Arábia ellen a Hasogdzsi-ügy miatt, azon kívül, hogy 17 szaúdi állampolgárt tiltólistára tettek. Az amerikai elnök ezen kijelentése az olajár azonnali zuhanását eredményezte.

A Brent olaj ára mostanra 61 dollár alá csökkent, az amerikai elnök a Twitteren lelkendezik: „Csökken az olaj ára. Kiváló!” Trump köszönetet mondott Szaúd-Arábiának, és arra szólított fel, még nyomják lejjebb az olaj árát.

Oroszországban viszont paradox módon az a helyzet, hogy az olajár csökkenése a benzin árának növekedéséhez vezet. Az orosz kormány válaszul adminisztratív úton kíván nyomást gyakorolni az olajipari cégekre a benzinár csökkentése érdekében. Ez viszont ahhoz vezetett, hogy egyes régiókban, mindenekelőtt a Távol-Keleten benzinhiány lépett fel.

 

 

(gazeta.ru)

Cimkék: Olajár, Trump, olaj, Szaúd-Arábia, Oroszország, Hasogdzsi-ügy,
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat