OROSZVILAG.HU


Észak-kaukázusi volt az öngyilkos merénylő

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2011-01-30 12:10:01  |  
Gyóni Gábor

Észak-kaukázusi volt az öngyilkos merénylő

Sok külföldi halottat akartak

 Észak-kaukázusi volt az öngyilkos merénylő

 

Most már hivatalos az, amit eddig csak sejteni lehetett: észak-kaukázus szálai vannak a hétfőn a domogyedovói repüléteren elkövetett terrortámadásnak. Erről szombat délután tájékoztatott az Orosz Föderáció Nyomozati Bizottsága.

Sikerült azonosítani az öngyilkos merénylőt is, akinek leszakadt fejéről fotók is megjelentek. A végrehajtó egy 20 éves fiatalember volt, aki „az egyik észak-kaukázusi köztársaságból” származik. Az öngyilkos merénylő pontos személyazonosságát is ismerik, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva részleteket nem árultak el.

A merényletet nem véletlenül a nemzetközi járatok érkező utasainak váróterében követték el, a terroristák arra számítottak, sok külföldi halott lesz majd.

A december 31-i sikertelen robbantási kísérlet, amikor egy moszkvai szállodai szobában (korábban egy zelenográdi bérelt lakásban történt „véletlen” robbanásról  érkeztek hírek) robbant fel egy öngyilkos merénylő nő, körülményei is tisztázódtak mára. Ez a terrorista csoport december 31-én Moszkva központjában, az újévi ünnepek alatt akart öngyilkos merényletet végrehajtani. 

 

Cimkék: Domogyedovó, terror
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat