OROSZVILAG.HU


Agyonlövetéssel nevelne új erkölcsre az egyház

Címlap » Hírek » Oroszország hírei
  |  2012-03-31 09:02:45  |  
Oroszvilag.hu

Agyonlövetéssel nevelne új erkölcsre az egyház

"Meg kell változtatni az egész ország lelki-erkölcsi állapotát" 

 Agyonlövetéssel nevelne új erkölcsre az egyház

 

Az Orosz Pravoszláv Egyház (RPC) kész a teljes együttműködésre a moszkvai rendőrök kiképzésében. A kérdés azért vált aktuálissá, mert az utóbbi időben sok kritika érte az oroszországi belügyi szerveket, miután kiderült, Kazanyban az egyik rendőrősön kínozták az őrizetbe vetteket, ami halálos eset okozója is lett.

Dmitrij Szmirnov, aki az RPC és a rendvédelmi szervek együttműködését koordinálja, az egyház nevében úgy nyilatkozott, már meg is született a megállapodás, miszerint a moszkvai rendőrök képzésében részt vesz az RPC is. A rendőrhallgatóknak vallási morált kell majd tanulniuk, ami Szmirnov szerint „az erkölcsiség forrása.” Szmirnov szerint hatalmas feladatok állnak az RPC előtt, mert „meg kell változtatni az egész ország lelki-erkölcsi állapotát, ez az, amire szükség van.”

S hogy milyen lenne az új erkölcs? Szmirnov erre is példát mondott: szerint a kazanyi visszaélésekben résztvevő rendőröket egyszerűen agyon kellene lőni.

Dmitrij Szmirnov egyébként korábban is extravagáns kinyilatkoztatásaival vált hírhedtté. Januárban azt mondta, a papoknak névnapjukra kocsit kell ajándékozni, ha meg kocsijuk már van, akkor kertes házat. Bírálta a férfiak és nők egyenjogúságát garantáló állami törvénytervezetet is.

Az RPC feje, Kirill pátriárka szerint a rendőrök a hatalmat testesítik meg, a rendőrök nem megfelelő viselkedése a hatalmat diszkreditálja, ezért  kiképzésükben az egyháznak is szerepet kell vállalnia.

 

 

(Nyezaviszimaja Gazeta) 

 

Cimkék: Dmitrij Szmirnov, Orosz Ortodox Egyház
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat