OROSZVILAG.HU


Julia csókja

  |  2014-01-02 18:49:15  |  
Ur Máté

Julia csókja

Julia Novikova a Budapest Sportarénában nyitotta az évet

 Julia csókja

Rangos külföldi fellépők és népszerű hazai művészek mellett, Julia Novikova, világhírű orosz szopránénekes a Plácido Domingo nevével fémjelzett 2009-es Operalia nemzetközi énekverseny győztese, Mága Zoltán hegedűművész hagyományossá vált Budapesti Újévi Koncertjén lépett a közönség elé a Budapest Sportarénában.

Az orosz származású Németországban elő szoprán szülővárosában, Szentpéterváron a Rimszkij-Korszakov Konzervatóriumban tanult. Első színpadi fellépésein - még konzervatóriumi növendékként - Susanna (Figaro házassága), Serpina (Az úrhatnám szolgáló), valamint Marfa szerepét énekelte Rimszkij-Korszakov A cári menyasszony (Царская Невеста) címú operájában.

Friss diplomásként a Valery Gergiev vezette Mariinszkij Színházban debütált Flora szerepében(Britten: A csavar fordul egyet) a dirigens vezényletével. Díjat nyert a svédországi Wilhelm Stenhammar Nemzetközi Zenei Versenyen, a Concours de Geneve versenyen, a németországi Neue Stimmen és a Musik Debüt versenyen. 2006 és 2008 között a Hoffmann meséi Olympiáját, A sevillai borbély Rosináját, Az aranykakas Semaha királynőjét és a Rigoletto Gildáját valamint az Éj királynőjét énekelte Dortmundban és Frankfurtban. Mozart Varázsfuvolájának koloratúr szerepét 2008 és 2010 között Bonnban, Hamburgban, a bécsi Staatsoperben és a berlini Theater Unter den Lindenben is énekelte. Ugyanebben az időszakban Beethoven szülővárosában tűnt fel Medoro (Vivaldi: Orlando furioso), Oscar (Az álarcosbál) és Blonde (Szöktetés a szerájból) szerepében.

2009-ben Budapesten az Operalia versenyen nem csak az első, de a közönségdíjat is elnyerte. Novikovát legutoljára a tavalyi évben a győri Széchenyi téren láthattuk a „2013 hangjai” rendezvényen. Az idei év első napján Gounod Rómeó és Júliájából, Júlia Je veux vivre kezdetű áriáját, valamit a 19. századi olasz hegedűművész, zeneszerző Luigi Arditi, A csók (Il bacio) kompozícióját hallhattuk tőle.

A számos díjat és szerepet megáénak tudó fiatal énekesnőt júniusban két ízben láthatjuk újra Zerbinetta szerepében (Ariadné Naxos szigetén). Ezúttal a Házban az Andrássy úton.

 

 

 

Cimkék: Julia Novikova, Budapest
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat