OROSZVILAG.HU


A napkeleti bölcsek ajándékai Minszkbe érkeztek

  |  2014-01-21 11:13:38  |  
Csedreki Dalma

A napkeleti bölcsek ajándékai Minszkbe érkeztek

A nagysikerű oroszországi bemutató után

 A napkeleti bölcsek ajándékai Minszkbe érkeztek

„Január 17.-e és 24.-e között Őszentsége Kirill, Moszkva és az egész Rusz pátriárkájának áldásával Minszkben lesznek megtalálhatóak a közös keresztényi relikvia – a napkeleti bölcsek ajándékai.” – közölték egyházi körök.

Eleinte úgy tervezték, hogy a relikviák megtekintésére éjjel-nappal lehetőség lesz, azonban az ütemterv megváltozott. A napkeleti bölcsek ajándékai január 17.-én 18 óra 30 perckor érkeztek a Szent Jób templomba (Mindenszentek Székesegyház plébániatemploma). Január 23.-áig reggel 8-tól este 10 óráig megtekinthetőek, azonban január 24.-én reggel átszállítják őket Kijevbe.

A belorusz rendőrség 24 órás őrizetet tart fenn az ereklyék kiállítási helyének védelmére, a GAI munkatársai pedig kijelölték a parkolóhelyeket, illetve készek biztosítani a közúti biztonságot a rendezvény ideje alatt, idézi a sajtó Ivan Kubrakovot, az MVD Rendészeti és Megelőzési biztonsági szolgálatának főhelyettesét. „A szükség miatt ellenőrző-pontok lesznek kialakítva, emellett fémdetektorok használata a kézipoggyászok átvizsgálására. Az időjárási feltételeket figyelembe véve, megvizsgálandó kérdés pótlóbuszok elhelyezése, ahol az átfagyott látogatók felmelegedhetnek.”

Kubrakov kijelentette, hogy Minszk várja a zarándokokat egész Fehéroroszországból. Úgy tervezik, néhány ezer ember el fog utazni a relikviákhoz.

A napkeleti bölcsek ajándékait 2014-ben a történelemben elsőként szállították istentisztelethez Görögországon kívül. A relikviákat az Athosz-hegyről szállították Moszkvába január 6.-án, 14.-én pedig átadták Szentpétervárnak. Moszkvában 412 ezer zarándok hajtott fejet a napkeleti bölcsek ajándékainak.

 

Forrás: http://ria.ru/world/20140117/989666208.html

Cimkék: napkeleti bölcsek ajándékai, Minszk,
Országok: Belarusz Ukrajna Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat