OROSZVILAG.HU


Jurij Poljakov: Párcsere

  |  2015-03-06 21:22:13  |  
Oroszvilag.hu

Jurij Poljakov: Párcsere

A Kecskeméti Katona József Színház előadása Budapesten 

 Jurij Poljakov: Párcsere

A szerző a kortárs orosz irodalom fenegyereke, akinek az előadás alapjául szolgáló műve méltán lett világhírű. „Bátor, szókimondó darab az életről, morálról, szeretetről, szerelemről” – mondja róla Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház direktora.

 „Fiatal, szabadságszerető, káros szenvedélyektől és komplexusoktól mentes pár együtt szeretné május 1-jét ünnepelni hasonló gondolkodású párok társaságában…” – és megkezdődik a Párcsere. Félreértéses vígjáték, társadalmi szatíra, szomorú dráma vagy szerelmi történet? A színdarab szereplői más-más szemszögből figyelik a váratlan, többnyire meglepő eseményeket, melyek ennek az egyszerű, fent idézett hirdetésnek a nyomában érkeznek.

Hat idegen egy lakásban arra készül. És mindenkinek oka van rá. Csak igyekeznek titkolni. Persze a csend sokáig nem tartható, és túlságosan nagy az esély arra, hogy elszabaduljon a pokol… Az ismerős idegenek feszültségoldás és ismerkedés céljából üveghez nyúlnak, így hamar kipörgetésre kerülnek azok az elhallgatott információk, kétes ügyletek, amelyek elejét veszik a féktelen party hangulatnak, és gondoskodnak arról, hogy mindenképp elszabaduljon az az említett pokol.... És mindehhez érkezik még konspirációs elméleteivel egy megingathatatlannak tűnő ifjú „partyzán”, előbb az ajtón, majd az erkélyen át. Sok jó ember kis helyen is elfér, tartja a mondás. Elférnek-e azonban hőseink a drágán berendezett Penthouse-ban akkor is, ha nem olyan jó emberek? Ha féltve őrzött titkaik napvilágra kerülnek, megmenthető-e még az este? Megmenthető-e a házasságuk? És az életük?

Szereplők: 
IGOR - KŐSZEGI ÁKOS, MÁSA - DANYI JUDIT, LERA - CSAPÓ VIRÁG, SZERGEJ - KISS ZOLTÁN, XÍ - DECSI EDIT
ANTON - PÁL ATTILA, VASZILIJ - FERENCZ BÁLINT, IRINA - RÉTI ERIKA, NYIKOLAJ - KISS JENŐ

Díszlettervező: Szlávik István Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Dramaturg: Németh Virág
Súgó: Arató Andrea Ügyelő: Domján Sándor
Rendezőasszisztens: Sirkó Anna

Rendező: CSEKE PÉTER

Az előadás időtartama 120 perc, egy szünettel.
16 éven felülieknek ajánljuk! 
Normál jegyár: 2.600Ft, Elővételben: 2.200Ft 
Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a., Tel.: 06 1 212-28-20


ELŐADÁSUNKRA MINDENKIT SOK SZERETETTEL VÁRUNK!

Cimkék: Poljakov, Párcsere
Országok: Oroszország
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat