OROSZVILAG.HU


BIDF dokumentumfilm

Címlap » Kultúra, programok
  |  2018-12-30 19:33:32  |  
Harangozó Ádám

BIDF dokumentumfilm

Ugatás a távolból

BIDF dokumentumfilm

 

Január 28. és február 3. között immár ötödik alkalommal rendezzük meg a Budapest International Documentary Festivalt, rövidebb nevén a BIDF-et. Fesztiválunkon minden évben a világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért dokumentumfilmjei versenyeznek, többségük csak ekkor látható Magyarországon a szélesebb közönség számára.

 

Szeretnék ajánlani a versenyprogramunkból egy kelet-ukrajnai háborúról szóló filmet,

 

Ugatás a távolból (The Distant Barking of Dogs)

 

A tízéves Oleg Ukrajna keleti felén, háborús övezetben él, amely gyakran visszhangzik a légvédelmi rakéták és fegyveres támadások zajától. Néha e hangokat csak messziről sodorja felé a szél, máskor azonban fenyegetően közelről hallatszanak. Bár a legtöbben már elhagyták e veszélyes vidéket, Oleg továbbra is itt él szeretett nagyanyjával, aki édesanyja halála óta viseli gondját. Nincs hova menniük innen. A háború végét várva, Oleg fiatalabb unokaöccsével, Yarikkal, és Kostiával, egy idősebb fiúval tölti idejét. Együtt kalandoznak, vitatják meg, mi teszi az embert igazi férfivá, feszegetik egymás határait - olykor túl messzire is mennek... A kamera egy éven keresztül követi nyomon Oleg életét, mely alatt kirajzolódik nagyanyjával való szeretetteljes kapcsolatuk mellett az is, hogy milyen hatással lehet a háború a gyerekekre.

 

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=_jmcxs92c9E

A film a BIDF honlapján: http://bidf.hu/film/the-distant-barking-of-dogs/

 

További részleteket a hivatalos eseményben (https://www.facebook.com/events/470416293484571/) és a fesztivál Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/bidf.hu/) találhatnak.

 

Cimkék: BIDF, Ugatás a távolból
Országok: Ukrajna
Megosztás:


 

Oroszvilag.hu | Impresszum  |  Kapcsolat